Tisdag 17 Maj
Stockholm

Veckan i tryck

Nyheter24:s nöjeschef Pascal Engman sammanfattar veckans stora mediala världshändelser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Veckan i tryck

Pascal Engman är nöjeschef på Nyheter24. Varje fredag summerar han veckans absolut viktigaste händelser.

Besök hans blogg här.

[+] Jimmie Åkesson

Det kan inte vara lätt att vara högsta hönset i sverigedemokraterna. Att varje morgon vakna upp med ångest i bröstet och undra vem i den bruna begåvningsreserven som i dag ska häva ur sig någonting ogenomtänkt eller helt enkelt uppmana till raskrig på Facebook. Man ser lite av Glenn Hyséns hjälplöshet under hans tid i FCZ i Jimmie Åkessons bleka ansikte. Men han härdar stoiskt ut i alla fall, det kan man inte ta ifrån honom.

 

[-] Peter Wahlbeck

Denne halländske Don Quijote är ute och fäktar mot väderkvarnar igen. I ett sluddrigt, svårbegripligt resonemang idiotförklarar han nivån på svenska komiker. Och den kan man ju ha vilka åsikter man vill om. Klart är i alla fall att Peter Wahlbeck inte är rätt man att framföra dem – av den enkla anledning att Peter Wahlbeck faktiskt är generande dålig.

 

[?] Almedalen

Detta sommarkollo för politiker, murvlar och diverse hangaraounds blir mer och mer genant för var år. När svenska folket firar semester vill de läsa om mord, grilltips, algblomning, en och annan rånad landsman på semester i Grekland och hur trevligt någon Hollywood-kändis tycker det är att vara i Sverige. Inte om hur lagstiftare och journalister myser, ligger och super tillsammans i pittoreska Visby.

 

[!] Hasse Brontén

En påtagligt berusad Peter Wahlbeck kallar sina komikerkompisar för ”Kalle Anka-komiker” i Aftonbladet. Det får fantastiskt tråkige Hasse Brontén att bli ledsen. Men det händer också någonting annat. Hasse Brontén häver för första gången ur sig någonting roligt: ”Peter Wahlbeck tyckte i alla fall inte att jag var värdelös när jag hjälpte honom att flytta på Söder”, säger han sårat medan tårarna bränner i ögonen. Veckan i Tryck vill krama Hasse Brontén. Länge och hjärtligt.

 

[()] Carolina Gynning

Carolina Gynning beter sig enligt Expressen som en liten diva nere i Trollhättan där hon befinner sig för att spela in film. Hon vägrar bo med de andra skådespelarna och åker titt som tätt upp till Stockholm för att roa sig. Nu har regissören, hyllade Jesper Ganslandt, tröttnat på skånskans fasoner.

– Jag ska sätta henne på en moped från Stockholm tillbaka till Trollhättan, förklarar han.

Fantastiskt roligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Veckan i Tryck