Fredag 23 Jul
Stockholm

Modebloggarens dörr vandaliserad

1 av 2
2 av 2

Bloggaren Dennis Maglics hem har vandaliserats. Någon eller några har skrivit "rasist" och "bög" på ytterdörren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vem är Dennis M?

Dennis Maglic är modebloggare och modell. I sin bloggpresentation skriver han:

"Dennis Maglic heter jag och är en 21-årig kille från balkan som bor i härliga Stockholm, studerar juridik, jobbar som modell och har ett enormt intresse för kläder och skor."

Dennis är född i staden Banja Luka i Bosnien där han bodde fram till att han var två år. Han har även ursprung från Kroatien.

Förra veckan skrev modebloggaren Dennis Maglic, 21, kritiskt om religioner och gick i samma inlägg till hård attack mot islam.

– Religion är källan till så mycket ont och gällande islam är det farligt och hör inte hemma i ett civiliserat samhälle enligt mig, skrev han i sin blogg.

Inlägget fick delad men stor respons. Flera höll med Dennis men andra läsare tyckte att det var respektlöst och bloggaren fick ta emot skällsord som "rasistäckel", "idiot" och "pinsam". Signaturen "Seif" lät meddela i en kommentar att denne hoppades att Dennis skulle stenas.

Det är inte första gången Dennis fått ta emot hårda ord. Som öppet homosexuell syns ofta fientliga kommentarer i modellens kommentarsfält.

Klottrade på dörr

Nu verkar hatet mot bloggaren ha flyttats från kommentarsfältet till hans hem. I går ska hans ytterdörr blivit vandaliserad och nersprayad med budskapet "rasist bög".

I bloggen visar Dennis upp en bild på den klottrade dörren med rubriken "jävla svin!!!".

Om vandaliseringen har något direkt samband med det religionskritiska inlägg som Dennis tidigare publicerat är oklart.

Kommentera
Kopiera länk
Dela