1 av 2
- Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Paul Madej/SCANPIX

Så hotades Eric Saades medverkan i Allsången

Länge hölls diskussioner mellan succéartisten Eric Saade och produktionen bakom Allsång på Skansen. Men nu är allting löst, och när den unga stjärnan ställer sig på scenen ikväll kan han förvänta sig en rekordpublik. 


Allsång på Skansen

Programmet direktsänds från Sollidens scen i Stockholm, där programledare Måns Zelmerlöw tillsammans med gästande artister huserar under åtta veckor i sommar.

I kvällens program gästades allsången av artisterna Sven-Ingvars, Lena Philipsson, Staffan Percy, Albin Flinkas och Fredrik Meyer samt Peter, Bjorn and John.

Allsång på Skansen sänds i SVT1 på måndagar kl. 20.00.

Under tisdagskvällen uppträder melodifestivalvinnaren Eric Saade i direktsända Allsång på Skansen på Sollidens scen i Stockholm.

Men det var länge oklart om Saade över huvud taget skulle tacka ja till programmet – på grund av diskussioner mellan honom SVT.

– Jag vill alltid göra det på mitt sätt, och jag accepterar inte produktioner som inte tänker på artisten, säger han till Nyheter24.

En av faktorerna som har diskuterats är Saades hektiska schema, och svårigheten med att hitta ett passande datum för hans medverkan på allsångsscenen.

Publikrekord

För tillfället är Eric Saade ute på turné, och besöker under sommaren sammanlagt 25 städer runt om i landet. Under en succéartad gårdagskväll gästades Bollnäs.

– Ikväll (igår) sattes ett mäktigt publikrekord med 25 000 personer på plats, förklarar Saades manager Tomas Lingman.

När nu allsångsscenen intas förväntas Eric Saade, tillsammans med artister som Hoffmaestro, Östen me Resten och Caroline Wennergren, återigen dra en rekordpublik.

"Nytt och fräscht"

I direktsändningen framträder Eric med en hyllningsversion av sin Melodifestival-vinnande låt ”Popular”.

– Eftersom han har gjort låten ett antal gånger så ville han att den ska kännas fräsch och nu, förklarar Gunilla Nilars, projektledare på SVT.

– Det blir ett nytt sound, flera dansare och nya kläder. Det är en möjlighet för Eric att tacka hela svenska folket för det stöd de visade under Eurovision Song Contest och kring låten Popular som nu har sålt dubbel platina, förklarar teamet bakom Saade.

/
/
/
/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!