Hon har nu polisanmält händelsen.
1 av 2
Hon har nu polisanmält händelsen. - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
Och för Ulrikke Lund tog det extrema vändningar - hon blev överfallen på öppen gata.
2 av 2
Och för Ulrikke Lund tog det extrema vändningar - hon blev överfallen på öppen gata. - Foto: PRIVAT

Hotar Blondinbella: "Ska slicka din håriga slida"

Stalkning av unga bloggerskor blir allt vanligare. Blondinbella drabbades olyckligtvis i tisdags.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Stalkning

Stalkning är att tvångsmässigt smyga på eller förfölja en annan person. Det kan handla om en psykiskt störd person som förföljer en känd person eller en person i sin umgängeskrets. Det kan också röra sig om att kontakta en person i sådan omfattning via telefon, brev eller e-post att det uppfattas som jobbigt för den som blir utsatt för behandlingen.

Enligt Brottsförebyggande rådet har mer än en halv miljon människor mellan 18-79 år i Sverige någon gång blivit utsatta för stalking.

Källa: Wikipedia

Kända kändisstalkers

Ibland blir de som utsätter kändisar för förföljelse själva kändisar. Det kan tyckas vara tragiskt, men vissa bygger en hel karriär kring det.

Diana Napolis har förföljt både Steven Spielberg och Jennifer Love Hewitt. Den sistnämnda kände hon sig mordhotad av då hon ansåg att Hewitt försökte kontrollera hennes hjärna.

Zack Sinclair förföljde Mel Gibson. Han skickade hundratals brev och dök till och med upp vid stjärnans hus flera gånger.

Maksim Myaskovskiy förärade Hilary Duff sin närvaro genom att - via Hilarys mamma - köpa vapen och visa upp för att fånga Hilarys intresse.

Allt fler unga, framgångsrika, bloggerskor drabbas av hot och trakasserier. I takt med att deras bloggar växer sig större och exponeringen blir bredare tar sig vissa människor friheten att förfölja och trakassera dem.

På tisdagen nåddes Isabella "Blondinbella" Löwengrip av ett minst sagt obehagligt brev. Brevet redogjorde för grova sexuella anspelningar och detaljerade beskrivningar om avsändarens fantasier om Isabella Löwengrip.

"Ett sexuellt samlag är på sin plats mellan oss två utan kondom bara så du vet ! Dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på samt slickningen av din håriga och fina slida. Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall. Står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet. Har nämligen talets gåva långt ut i fingerspetsarna", skriver mannen i sitt brev.

"Jag blir rädd"

Nyheter24 har inte kunnat nå Isabella Löwengrip för en kommentar kring brevet, men på sin blogg berättar hon att hon polisanmält händelsen.

– Det tråkiga är att jag blir rädd och har svårt att vara själv. Det är inte rättvist att min frihet ska minskas på grund av att någon annan mår dåligt, skriver hon.

Extrema vändningar

I Norge tog det extrema vändningar för Ulrikke Lund som är landets tredje största bloggerska. I fredags blev hon överfallen av en okänd kvinna när hon var på väg hem. Kvinnan hoppade på henne och skrek flera gånger om att hon var en "blond hora".

– Jag har alltid trott att jag var en person som kan försvara mig, men i det här ögonblicket kunde jag inte göra någonting. Jag vet inte om det beror på att jag var likgiltig eller för trött, skriver hon i sin blogg.

EXTRALÄSNING: Läs om Ulrikke Lunds dramatiska öde på fredagskvällen HÄR.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/