- Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Blondinbella om hoten: "Jag är livrädd"

Blondinbella skakades i veckan av ett hotbrev som skickades hem till henne. Hon säger nu att det borde ske en förändring i lagen. Att spåra personer som utför denna typen av brott tycker hon går alldeles för långsamt.- Det borde gå snabbare att spåra en person, säger hon till Nyheter24.


Stalkning

Stalkning är att tvångsmässigt smyga på eller förfölja en annan person. Det kan handla om en psykiskt störd person som förföljer en känd person eller en person i sin umgängeskrets. Det kan också röra sig om att kontakta en person i sådan omfattning via telefon, brev eller e-post att det uppfattas som jobbigt för den som blir utsatt för behandlingen.

Enligt Brottsförebyggande rådet har mer än en halv miljon människor mellan 18-79 år i Sverige någon gång blivit utsatta för stalking.

Källa: Wikipedia

Kända kändisstalkers

Ibland blir de som utsätter kändisar för förföljelse själva kändisar. Det kan tyckas vara tragiskt, men vissa bygger en hel karriär kring det.

Diana Napolis har förföljt både Steven Spielberg och Jennifer Love Hewitt. Den sistnämnda kände hon sig mordhotad av då hon ansåg att Hewitt försökte kontrollera hennes hjärna.

Zack Sinclair förföljde Mel Gibson. Han skickade hundratals brev och dök till och med upp vid stjärnans hus flera gånger.

Maksim Myaskovskiy förärade Hilary Duff sin närvaro genom att - via Hilarys mamma - köpa vapen och visa upp för att fånga Hilarys intresse.

I veckan mottog Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 20, ett minst sagt obehagligt hotbrev till sin privata adress. När Nyheter24 pratar med henne säger hon att hon är skakad av händelsen. Nu vill hon se en ändring i lagstiftningen.

- Jag är livrädd hela tiden. När jag kommer in i mitt trapphus varje dag är jag rädd, säger hon.

Men hon är inte ensam om att vara rädd. Många unga tjejer som går hem ensamma om kvällarna känner skräck. Något som Isabella har funderat mycket över sedan hon fick hoten.

"Vill inte gå och vänta på att något händer"

Polisen kan inte göra något direkt. Något som Isabella tycker är fel. Hon anser att det borde gå snabbare att leta upp personer som skickar hotbrev.

- Det känns som att man bara går och väntar på att något ska hända, och så ska det inte behöva se ut, säger hon.

"Det är hemskt"

Isabella, som inte har åkt kommunalt på flera år tycker att det är hemskt att man inte kan göra något direkt när man blir hotad och att det är fruktansvärt att inte kunna röra sig fritt. I veckan cyklade hon för första gången på flera år, men var så rädd när hon kom hem att hon inte hann låsa cykeln utan bara rusade in.

För Isabella är det nu den sjunde gången hon polisanmäler någon för ofredande. Och hon vet hur processen brukar gå till. Hon tycker att polisens arbete borde gå snabbare.

- Det borde ske en förändring i lagen. Jag kommer att få ett brev hem om 1,5 månad där det står att de inte kommer att väcka åtal på grund av brist på bevis. Det är jag helt övertygad om, säger hon.

Hon tycker att processen med att spåra en person borde gå snabbare och att hon tänker använda sitt kändisskap för att förändra lagen.

- Att spåra en person borde inte ta så här lång tid. Jag ska göra allt i min makt för att det ska ske en förändring.

/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

1 timme sedan

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.