Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kanye: "Jag är som Hitler"

En finklädd Kanye på MTVs  VMA.
1 av 4

En finklädd Kanye på MTVs VMA.

ALL OVER PRESS

Adolf Hitler - mannen Kanye West hävdar att han är lik.
2 av 4

Adolf Hitler - mannen Kanye West hävdar att han är lik.

ALL OVER PRESS

Taylor Swift.
3 av 4

Taylor Swift.

ALL OVER PRESS

Kanye West.
4 av 4

Kanye West.

ALL OVER PRESS

Nöje | 09/08/2011 10:30

Under sin senaste turné spårade den kontroversielle hiphopstjärnan Kanye West ur totalt. Det gick till slut så långt att han jämförde sig med med nazistledaren Adolf Hitler - ett flertal gånger.

Efter Kanye Wests omtalade utbrott under MTV:s Video Music Awards år 2009 - där han stormade scenen och ryckte micken från en tacktalsredo Taylor Swift -  så har uppmärksamheten från pressen svalnat.

Nu är Kanye uppenbarligen desperat törstande efter mediernas uppmärksamhet, och tar till nästan vilka knep som helst för att få den där säkrade platsen i rampljuset. Han jämför sig med Adolf Hitler. Och kvinnomisshandlaren Michael Jordan. Under ett av mellansnacken under musikfestivalen Big Chill beklagar han sig över att vara så smärtsamt missförstådd.

- Jag går vid hotellet och jag går nedför gatan och folk tittar på mig som om jag är fucking galen...som om jag vore Hitler, sa Kanye.

Och han fortsätter.

- En dag kommer ljuset att lysa igenom, en dag kommer människor att förstå allt jag har gjort.

Kort därefter tillägger han att han skulle vilja bli musikens svar på Michael Jordan.

- Han tog sin makt för att göra fucking skillnad. Det är så mycket som händer i musiken just nu och någon måste göra någon jävla skillnad.

Hitler och Michael Jordan. Intressant.