Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kanye: "Jag är som Hitler"

- 09/08/2011, 10:30 -
En finklädd Kanye på MTVs  VMA.
1 av 4

En finklädd Kanye på MTVs VMA.

ALL OVER PRESS

Adolf Hitler - mannen Kanye West hävdar att han är lik.
2 av 4

Adolf Hitler - mannen Kanye West hävdar att han är lik.

ALL OVER PRESS

Taylor Swift.
3 av 4

Taylor Swift.

ALL OVER PRESS

Kanye West.
4 av 4

Kanye West.

ALL OVER PRESS

Under sin senaste turné spårade den kontroversielle hiphopstjärnan Kanye West ur totalt. Det gick till slut så långt att han jämförde sig med med nazistledaren Adolf Hitler - ett flertal gånger.

Efter Kanye Wests omtalade utbrott under MTV:s Video Music Awards år 2009 - där han stormade scenen och ryckte micken från en tacktalsredo Taylor Swift -  så har uppmärksamheten från pressen svalnat.

Nu är Kanye uppenbarligen desperat törstande efter mediernas uppmärksamhet, och tar till nästan vilka knep som helst för att få den där säkrade platsen i rampljuset. Han jämför sig med Adolf Hitler. Och kvinnomisshandlaren Michael Jordan. Under ett av mellansnacken under musikfestivalen Big Chill beklagar han sig över att vara så smärtsamt missförstådd.

- Jag går vid hotellet och jag går nedför gatan och folk tittar på mig som om jag är fucking galen...som om jag vore Hitler, sa Kanye.

Och han fortsätter.

- En dag kommer ljuset att lysa igenom, en dag kommer människor att förstå allt jag har gjort.

Kort därefter tillägger han att han skulle vilja bli musikens svar på Michael Jordan.

- Han tog sin makt för att göra fucking skillnad. Det är så mycket som händer i musiken just nu och någon måste göra någon jävla skillnad.

Hitler och Michael Jordan. Intressant.