Lena PH smickrad - av Eric Saade

- 09/08/2011, 12:03 -
1 av 3

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

2 av 3

JESSICA GOW/SCANPIX

3 av 3

JESSICA GOW/SCANPIX

I kväll medverkar Lena Philipsson i Allsång på Skansen för att framföra ett medley av sina egna låtar. Det gör hon med glädje - inte minst efter Eric Saades hyllning till henne i förra veckans program. – Det var mycket smickrande, säger hon till Nyheter24.

I förra veckans allsång valde den charmiga popkillen Eric Saade, 20, att framföra Lena Philipssons melodifestivalhit från år 2004, "Det gör ont". När Lena Philipsson kväll själv medverkar i Allsång på Skansen tar hon med glädje över Sollidens scen efter Saade - och passar på att ge manspojken beröm.

"Väldigt smickrad"

- Jag blev väldigt smickrad över att Eric valde att tolka en av mina låtar. Det blir man ju som artist, det är alltid roligt när någon annan tar sig an ens musik, säger hon.

Inför kvällens spelning är Lena vid gott mod, trots att det ser ut att bli regn. Schlagerstjärnan har med många år i branshcen tidigare stått på Skansens scen. Senast var 2009 - då med programledaren Anders Lundin.

"Måns är en mogen man"

Nu är det dock lundasonen Måns Zelmerlöw, 25, som leder den populära allsången - ett jobb som Lena tycker att han sköter med bravur och stor skicklighet.

- Måns gör ett jättebra jobb som allsångsledare. Han är en mogen man - han verkar vara mycket äldre än 25, säger hon.