1 av 3
- Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
2 av 3
- Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
3 av 3
- Foto: JESSICA GOW/SCANPIX

Lena PH smickrad - av Eric Saade

I kväll medverkar Lena Philipsson i Allsång på Skansen för att framföra ett medley av sina egna låtar. Det gör hon med glädje - inte minst efter Eric Saades hyllning till henne i förra veckans program. – Det var mycket smickrande, säger hon till Nyheter24.


Allsång på Skansen

Programmet direktsänds från Sollidens scen i Stockholm, där programledare Måns Zelmerlöw tillsammans med gästande artister huserar under åtta veckor i sommar.

I kvällens program gästades allsången av artisterna Sven-Ingvars, Lena Philipsson, Staffan Percy, Albin Flinkas och Fredrik Meyer samt Peter, Bjorn and John.

Allsång på Skansen sänds i SVT1 på måndagar kl. 20.00.

I förra veckans allsång valde den charmiga popkillen Eric Saade, 20, att framföra Lena Philipssons melodifestivalhit från år 2004, "Det gör ont". När Lena Philipsson kväll själv medverkar i Allsång på Skansen tar hon med glädje över Sollidens scen efter Saade - och passar på att ge manspojken beröm.

"Väldigt smickrad"

- Jag blev väldigt smickrad över att Eric valde att tolka en av mina låtar. Det blir man ju som artist, det är alltid roligt när någon annan tar sig an ens musik, säger hon.

Inför kvällens spelning är Lena vid gott mod, trots att det ser ut att bli regn. Schlagerstjärnan har med många år i branshcen tidigare stått på Skansens scen. Senast var 2009 - då med programledaren Anders Lundin.

"Måns är en mogen man"

Nu är det dock lundasonen Måns Zelmerlöw, 25, som leder den populära allsången - ett jobb som Lena tycker att han sköter med bravur och stor skicklighet.

- Måns gör ett jättebra jobb som allsångsledare. Han är en mogen man - han verkar vara mycket äldre än 25, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.