Måns kan slå alla rekord

- 09/08/2011, 23:49 -
1 av 2

CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

2 av 2

CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Bottenlåga publiksiffror drabbade tisdagens Allsång på Skansen. Publiken har mer än halverats sedan två veckor tillbaka. Trots detta är programledaren Måns Zelmerlöw nu nära en historisk siffra.

Från Sollidens scen sändes under tisdagskvällen det sjunde, och nästa sista programmet, av årets Allsång på Skansen - med rekordlåga publiksiffror.

Årets bottennotering

I takt med att sommarveckorna passerat har en tidigare trogen allsångspublik svikit den nyinvigde programledaren Måns Zelmerlöw. Årets bottennotering landade under tisdagskvällen på rekordlåga 12 300 besökare - vilket kan jämföras med de 25 500 åskådare som gästade Skansen för bara två veckor sedan.

– Från Skansens sida har man studerat detta, och kan se att de flesta som kommer till allsången är på besök i Stockholm under sommaren, förklarar Gunilla Nilars, projektledare på SVT.

– Det är en väldigt stor publik som kommer hit från kringliggande städer i Sverige, och när semestern börjar ta slut så får man helt enkelt färre besökare, fortsätter hon.

Totalt publikrekord

Men trots sviktande publiktryck under kvällen kunde Måns lämna ett glädjande besked till de tappra åskådare som tagit sig till Sollidens scen under tisdagen.

– Om man räknar med alla som är här idag så har vi slagit det totala publikrekord som senast sattes år 2002, förklarade Måns innan direktsändningen.

Detta trots att det alltså är ytterligare ett program kvar innan säsongen är över. Och möjligen kan lyckan bli än större.

För om 11 700 personer dyker upp under nästa veckas avslutningsprogram så har årets Allsång på Skansen - med Måns Zelmerlöw i täten - lyckats slå samtliga historiska besöksrekord.

– Så, snälla kom hit även nästa vecka. Det skulle betyda oerhört mycket för oss, vädjade Måns avslutningsvis till publiken.