Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Måns succésommar

- 17/08/2011, 07:15 -
1 av 2

CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

2 av 2

Pelle T Nilsson/Nyheter24

Efter gårdagens succéavslutning av Allsång på Skansen står det klart - hyllade Måns Zelmerlöw var bara några hundra personer från att slå alla tiders rekord. – Klart att det grämer mig, säger han till Nyheter24.

Multibegåvade 25-åringen Måns Zelmerlöw har gjort stor succé som programledare för Allsång på Skansen. Han är den programledare som har lockat näst mest publik till Skansen - genom tiderna.

Årets säsong av det folkkära programmet har gästats av en gedigen artistskara, med populära namn som Veronica Maggio, Timbuktu, Hoffmaestro, Eric Saade, September och Lena Philipsson.

När det under tisdagskvällen var dags för en äkta "herrafton" tog de skönsjungande Loa Falkman, Peter Jöback och Björn Skifs plats på scenen bredvid Sveriges symfoniorkester och programledaren Måns.

Måns har i år gjort sin allsångsdebut på Sollidens scen - med stor framgång. Lundasonen har under sommaren lyckats med den hedersvärda bedriften att locka den näst största publiken genom tiderna till Skansen. Senast Allsång på Skansen gästades av denna massa var år 1992.

"Det grämer mig"

Totalt har den fantastisk publiksiffran av 142 900 personer bänkat sig framför Sollidens scen under sommaren, och årets toppnotering landade på 25 500 besökare under en kväll.

Gårdagens publiksiffra var dock blygsamma 11 000, och resulterade i att Måns var enbart 700 personer från att slå alla tiders rekord.

– Det är klart att det grämer mig lite. Det hade varit otroligt att slå Ricky Martin-året (artisten Ricky Martin gästade programmet år 2001 red.anm.), men vi tar nya tag nästa år - om det blir något.

Blir det en säsong till?

– Jag har inte fått frågan än, men har väldigt svårt att se att jag skulle tacka nej om jag fick den.