1 av 3
- Foto: Johan Engman / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Victor Lundberg / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Kikki: "Jag blir antastad"

Artisten Kikki Danielsson släpper i dagarna sin biografi "Ett schlagerliv" om artistlivets baksidor, sorgerna från barndomen och motgångarna i privatlivet. Hon vill berätta sin sanning och är uppriktigt trött på bilden som målats upp av henne.– Jag förföljs som en äckelkärring, säger hon till Nyheter24.


Kikki Danielsson

Kikki Danielsson, född 10 maj 1952 i Osby, är en svensk country- och dansbandssångerska.

Hon är också dragspelare och i viss mån även sångtextförfattare, samt har blivit berömd för att joddla i vissa sånger, bland annat i Cowboy Yodel Song, Rock'n Yodel och En tokig sång.

Kikki Danielsson hade sin största popularitet i Norden från slutet av 1970-talet till slutet av 1990-talet.

Kikki på Twitter

På sin Twitter KikkiDee är Kikki frispråkig och humoristisk. Här är några exempel på vad hon har skrivit:

@KikkiDee: Skönt att Kadaffi tog över löpsedeln idag så jag slapp Har inte läst en enda tidn Vill undvika att bli förbannad Im är d intervju å TV p kv

@KikkiDee: Träffa på Sean Banan å ett helt filmteam utanför hotellet´Fick 3 kyssar å höll på att svimma Är ej bortskämd me sånt Lever länge p det Tjoho

@KikkiDee: Lite tidn.grodor: Presidenten omkom oskadd men av hans livvakter skadades svårt (DN) Ingen av de omkomna uppges ha livshotande skador (DN) Natt

Sångerskan Kikki Danielsson har i årtionden varit en av Sveriges mest omskrivna artister, med otaliga löpsedlar om sina svåra alkoholproblem och den uppslitande skilsmässan från ex-maken Kjell Roos.

Nu vill hon berätta sin egen sanning, och släpper en bok om sitt liv. I "Ett schlagerliv" berättar hon om människan bakom rubrikerna, om sin tuffa barndom och ett trassligt kärleksliv.

– Det har varit plågsamt att skriva boken, men jag har skrattat en hel del också. Det var dags att berätta min version av historien, och inte sanningen från tidningarna eller min ex-man, förklarar Kikki för Nyheter24.

I boken berättar Kikki om sin tuffa barndom, där hon växte upp som mobbat och ensamt fosterbarn.

– Det är viktigt att veta att man inte är oälskad eller inte värd något bara för att man är adopterad. Du är inte värdelös och absolut inte ensam.

"Låser ofta in mig"

Under åren som alkoholist var Kikki utsatt för elaka skriverier och en strid ström av - vad hon själv menar - orättvisa fördomar.

– Jag blir så förbannad när man drar alla alkoholister över en kam. Bara för att man har haft en rattfylla så blir man för evigt stämplad som alkoholist. Det är samma sak som att säga att alla som har cancer dör.

– Skulle en man svepa 75 centiliter sprit så är han manlig och en cool kille, medan en kvinna blir en äckelfruntimmer.

Men påhoppen har inte bara drabbat Kikki själv, utan hela hennes familj har hamnat i blåsväder efter att sångerskans alkoholism utmålats i media.

– Min dotter har varit ute på restaurang, där hennes nära kompisar inte vet att hon känner mig, och de har börjat prata om att "ingen dricker vin som Kikki Danielsson".

– Jag är en perfekt måltavla, och har lärt mig att inte lita på någon. Man kan köpa vilken människa som helst för pengar. Det är därför jag ofta låser in mig.

"Ses som en äckelkärring"

Problemet menar Kikki själv ligger i att hon är för spontan och öppenhjärtig.

– Jag blir så irriterad på att Mikael Persbrandt, Plura och Tommy Körberg hyllas för att de står för vad de säger. Det har jag också gjort sedan 1999. Och ändå ska jag förföljas och ses som en äckelkärring.

– Jag är ständigt med i Parlamentet och Time Out, där Anna Book och jag alltid är med när det gäller fetma. Jag känner att jag sitter hemma i soffan och blir antastad. Publiken asgarvar, men hur roligt är det egentligen?

Kikkis bok "Ett schlagerliv" kommer ut i bokhandeln under torsdagen den 25/8.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.