Fadde Darwich är en kul typ.
1 av 3
Fadde Darwich är en kul typ. - Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS
Fadde har tidigare levt ett liv i rampljuset med sin före detta flickvän Linda Rosing.
2 av 3
Fadde har tidigare levt ett liv i rampljuset med sin före detta flickvän Linda Rosing. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Peter Wahlbeck är förtjust i sin kompis Fadde Darwich - som han tycker ska lämna jobbet som dörrvakt till förmån för komikeryrket.
3 av 3
Peter Wahlbeck är förtjust i sin kompis Fadde Darwich - som han tycker ska lämna jobbet som dörrvakt till förmån för komikeryrket. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / SCANPIX

Wahlbeck hyllar polaren Fadde: "Måste bli komiker"

Komikern Peter Wahlbeck har funnit en humoristisk själsfrände – i dörrvakten Fadde Darwich. – Alla som har dissat honom är töntar, säger Wahlbeck till Nyheter24.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Det här är Fadde

Fadde Darwich blev känd som dörrvaktschef på inneklubben Spy Bar. Hans förhållande med Big Brother-deltagaren Linda Rosing gjorde honom till rikskändis.

Under sommaren har flertalet kända namn gästat inspelningarna av Kanal 5:s kommande tävlingsprogram Sommarspelen. Två av de medverkande är komikern Peter Wahlbeck och kändisdörrvakten Fadde Darwich – en duo som nu verkar ha funnit varandra.

– Fadde är verkligen en döhäftig karaktär. Han är jättekul att titta och höra på, och verkligen ett original, säger Wahlbeck och hyllar sin nyfunna vän.

– Han är rolig på alla sätt och vis, och alla som har dissat honom är bara töntar.

Vad komikern tycks ha glömt är den kväll då Fadde kastade ut en påtagligt berusad Wahlbeck från en inneklubb i Stockholm – efter ett blodigt slagsmål med Mikael Persbrandt.

– Han skötte bara sitt jobb, för man kan ju inte ha folk som springer runt och biter kändisar på Spy Bar. Jag har absolut inget ont emot honom.

"Samkväm med tevekändis"

Wahlbeck är faktiskt så pass förtjust i Fadde att han planerar att ge sin vän en hjälpande hand på den snåriga karriärsstigen. Med decennier som komiker i bagaget så vet han vad han pratar om.

– Jag ska hjälpa honom att bli stå upp-komiker. Han har tio gånger mer utstrålning är resten av Sveriges komiker. Han har kanske inte så bra skämt, men det har ju inte de andra heller.

– Alla andra ser ut som bleka ankor, och att de inte skäms. Man ska inte kalla det för stand up comedy, det är mer ett mingel. Man kan kalla det samkväm med tevekändis istället.

"Se upp för solbrända typer"

I tävlingsmomentet under Sommarspelen, med grenar som sprinterlopp med grodfötter, är Fadde enligt uppgift dock ingen att se upp för.

– Men Christer Sandelin kan nog bli farlig. Man ska se upp för sådana solbrända typer. Tjejraggare som Sandelin – de är livsfarliga på efterfesten, förklarar Wahlbeck för Nyheter24.
 

Är Fadde så talangfull som Wahlbeck påstår? Avgör själva:

/
/
/
/
/