1 av 12
- Foto: All over press
2 av 12
- Foto: All over press
3 av 12
- Foto: All over press
4 av 12
- Foto: All over press
5 av 12
- Foto: All over press
6 av 12
- Foto: All over press
7 av 12
- Foto: All over press
8 av 12
- Foto: All over press
9 av 12
- Foto: All over press
10 av 12
- Foto: All over press
11 av 12
- Foto: All over press
12 av 12
- Foto: All over press

DOKUMENT: Beyoncé från deprimerad till driven superstjärna

Hon är utan tvekan en av världens största artister. Men vägen till toppen har varit lång och knappast kantad av enbart rosor.


Filmkarriär

Beyoncé har inte bara arbetat med musik utan har dessutom medverkat i ett stort antal filmer som Austin Powers, Rosa Pantern, Dreamgirls och Cadillac Records.

Hon var bara sju år när hon vann skolans talangtävling i Texas, och det tidiga musikintresset gick aldrig till spillo. Dans, som balett och jazz och flitigt studerande i musikskolor lönade sig och Texasbor kunde snart bevittna Beyoncés talang på så väl på skolans lilla scen som på större scener runtom i staten.

Världen däremot fick inte bekanta sig med Beyoncé på riktigt förrän på slutet av 90-talet, närmare bestämt 1997, då som frontfigur i tjejbandet Destinys Child. En trio som sedan barnsben jobbat ihop. Bandet hade då fått ett skivkontrakt med Columbia Records som belöning efter flera slitsamma år fyllda med mindre spelningar. Samma år spelade tjejerna in låten "Killing Time" som blev det stora soundtracket till filmen Men in Black.

Därefter gick allt fort. Trion släppte album och låtar som både hyllades och belönades och plötsligt kunde hela världen se Beyoncé studsa omkring i kamouflagebyxor på MTV.

Deprimerad

Men tiden av framgång var inte bara en dans på rosor. Bandet splittrades 2000, när de andra två medlemmarna LaTivia Roberson och LeToya Luckett valde att hoppa av, och Beyoncé föll in i en depression som varade i två års tid. En period då hon helst inte lämnade sovrummet och knappt fick i sig mat. Något som heller inte blev bättre av att hon blev dumpad av sin dåvarande pojkvän.

– Det fick mig att fundera på vem jag var och vilka mina vänner var, sa hon om den tuffa tiden till Parade Magazine.

Trots att stjärnan är oerhört privat och väldigt sällan delar med sig av sitt liv har hon beskrivit de hårda åren som en ensam period. Hon kände sig attackerad av press och media som stundtals anklagade henne för Destinys Childs splittring. Räddningen blev hennes mamma. Och sin egen viljekraft.

– Jag hade bara två val, att ge upp eller fortsätta, sa Beyoncé.

Och det sistnämnda var minst sagt vad hon sedan gjorde. När Beyoncé tog sig ut ur sovrummet startade hon en strålande solokarriär som än i dag fortsätter att växa. Sedan uppbrottet från det ursprungliga Destinys Child har hon släppt soloplattor som Dangerously in Love, B´day, I am...Sasha Fierce och 4. Samtliga har nått oerhörda kommersiella framgångar.

Förhållandet med Jay Z

2008, fem år efter att Beyoncé släppt låten Crazy in Love med rapparen Jay Z, gifter de sig och blir ett av världens mäktiska par inom musiken. På en gala annordnad av MTV, en söndag i slutet på augusti 2011, avslöjar stjärnan att hon väntar sitt och Jay Z:s första barn.

Beyoncé må ha kännt pressen och låtit den sänka henne en gång i mitten på sin karriär, men hon fick sin revansch till slut.

/
/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.