Lördag 18 Sep
Stockholm

Gibsons comeback – gör film om judisk hjälte

1 av 4
Mel Gibson är en av världens med kända, eller ökända, Hollywoodstjärnor.
2 av 4
Mel Gibson är en av världens med kända, eller ökända, Hollywoodstjärnor. Foto: alloverpress
Redan 1991 uttryckte han sitt hat mot homosexuella. 2006 var det judarna som var i skottgluggen. Här "mug shot" av stjärnan när han grips av polis för rattfylla.
3 av 4
Redan 1991 uttryckte han sitt hat mot homosexuella. 2006 var det judarna som var i skottgluggen. Här "mug shot" av stjärnan när han grips av polis för rattfylla. Foto: alloverpress
Bilderna innan gripandet vittnar om en stjärna i farten - minst sagt.
4 av 4
Bilderna innan gripandet vittnar om en stjärna i farten - minst sagt. Foto: alloverpress

Mel Gibson återvänder efter skandalerna. Med en film om en judisk hjälte. Något som upprör efter hans antisemitiska uttalanden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter ett år i frysboxen gör nu Mel Gibson comeback. I en något oväntad film. Gibson ska nämligen, i samarbete med Warner Bros, producera och regissera en film om den judiska hjälten Judah Maccabee, skriver Huffington Post.

År 2006 arresterades Gibson efter att ha kört rattfull. Han ska då – på fyllan – ha klandrat "judarna för alla krig i världen".
Under hans våldsamma attacker mot flickvännen Oksana fällde han även rasistiska kommentarer i sina utbrott.
– Du skämmer ut mig! Du ser ut som en kåt gris. Om du blir våldtagen av ett gäng niggers är det ditt eget fel, rasade Gibson mot Oksana i ett bråk.

Att Mel Gibson ska vara involverad i en film om Jerusalems befriare ses inte med blida ögon av alla.

Rabbin Marvin Heir, grundare och rektor av Los Angeles Simon Wiesenthal Center Museum of Tolerance, ser det hela som en förolämpning.

– Mel Gibson visar bristande respekt för judar. Först och främst var det de antisemitiska uttalanden han gjorde och hans skildring av judar i The Passion of Christ. Att han är castad till den här rollen är precis som att be Madoff spela chef för Securities and Exchange Commission eller en vit makt-kämpe att spela Martin Luther King Jr. Det är helt enkelt en förolämpning mot judarna, säger Mervin Heir i ett uttalande till The Hollywood Reporter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela