. . . Mohammed Bin Sulayem.
1 av 4
. . . Mohammed Bin Sulayem. - Foto: MOHAMMED BIN SULAYEM NEWS RELEASE
Här är Michael på besök i Dubai. Han flög dit för att träffa den Förenade Arabemiratens rallymästare. . .
2 av 4
Här är Michael på besök i Dubai. Han flög dit för att träffa den Förenade Arabemiratens rallymästare. . . - Foto: TOTAL COMMUNICATIONS / AP / SCANPIX
Michael Jackson skulle flytt till Bahrain om han dömdes för de påstådda barnövergreppen år 2005. Här är poplegenden på besök hos Kung Hamad bin Isa Al Khalifa i Bahrain.
3 av 4
Michael Jackson skulle flytt till Bahrain om han dömdes för de påstådda barnövergreppen år 2005. Här är poplegenden på besök hos Kung Hamad bin Isa Al Khalifa i Bahrain. - Foto: BNA / AP/ SCANPIX
Detta hade popstjärnans broder, Jermaine Jackson, planerat och sett till.
4 av 4
Detta hade popstjärnans broder, Jermaine Jackson, planerat och sett till. - Foto: AP / SCANPIX

Den hemliga flyktplanen - Michael Jackson skulle fly till Bahrain

Jermaine Jackson var redo för en fällande dom i rättegången mot brodern. Skulle Michael ha dömts för barnövergreppen stod jetplanet nämligen tankat och klart - med arablandet Bahrain som slutdestination.


De sexuella övergreppen

År 1993 kom den första stämningsansökan mot stjärnan Michael Jackson.

Då gällde det 13-årige Jordy Chandler som hävdade att han blivit ofredad av sin popidol. Fallet gick inte till rättegång - men ryktet säger att det påstådda offrets famlj fick 20 miljoner dollar i stället.

År 2005 kom nästa stämning.

Denna gång var det Gavin Arvizo, också han 13 år gammal, som anklagade Jackson för barnövergrepp.

Flera kändisar vittnade i fallet, bland annat Jay Leno och Macaulay Culkin, och rättegången slutade med ett friande.

Michael Jackson förföljdes däremot av pedofilryktena ända tills hans död i juni, år 2009. Somliga menar att han var oskyldig och andra är fortfarande övertygade om att den framlidne stjärnan begått brotten.

LONDON. Det var i en intervju med brittiske Times Magazine som den 56-årige Jermaine Jackson, broder till poplegenden Michael Jackson, talade ut om flyktplanen till arablandet Bahrain.

Planen var att smuggla ut Michael ur USA om han dömdes för anklagelserna om barnövergrepp år 2005. Till broderns lättnad blev detta inte fallet - men Jermaine skulle ha varit redo, rapporterar AFP.

– Om de tänkte korsfästa min bror för något som han inte gjorde så förtjänade inte Amerika att vi återvände dit. Det här ska vara de modigas land och frihetens hem, demokrati, yttrandefrihet, säger Jermaine Jackson och fortsätter:

– Varför skulle han kastas i fängelse för något han inte gjort?

Privatplanet stod redo

Ett privatjet stod nämligen färdigtankat för att omedelbart flyga popstjärnan ut ur landet vid en eventuell dom.

Enligt Jermaine ska inte lillebrorsan varit medveten om flyktplanerna men skulle gått med på dem "på en sekund" om det skulle varit nödvändigt.

Vilket inte blev fallet, eftersom Michael Jackson friades från pedofilanklagelserna i juni år 2005.

Finns bara en poplegendar som anklagats för barnövergrepp och sedan dykt upp i rätten med pyjamasbyxor. Vem? Michael Jackson såklart:

Dom
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.