På fritiden tar 15-åriga Frida hand om sina 47 får på gården. Men nu satsar hon. . .
1 av 2
På fritiden tar 15-åriga Frida hand om sina 47 får på gården. Men nu satsar hon. . . - Foto: TV4
. . . på en biljett till Idols slutaudition i Stockholm.
2 av 2
. . . på en biljett till Idols slutaudition i Stockholm. - Foto: TV4

Här är fåruppfödaren som är yngst i Idol

- Jag har alltid velat söka till Idol, ända sedan jag var åtta, säger den 15-årige dalakullan.


Idol

Idol är en talangjakt med ambitionen att hitta Sveriges nästa popstjärna. Tävlingen, som i Sverige startade år 2004, har under årens lopp vaskat fram en rad guldkorn, som kan stoltsera med titlar som rekordpopulär allsångsledare, Melodifestivalvinnare och stekhet USA-favorit.

Men det har trots allt inte gått lika bra för alla inblandade, och många forna idoler har vi glömt, tröttnat på eller i efterhand helst sluppit.

Idol 2011 sänds på TV4 fredagar klockan 20.00.

FALUN. I måndagkvällens program av Idol får vi träffa 15-åriga Frida Josefsson som älskar att sjunga och ta hand om sina får. Frida bor nämligen på en bondgård i Hedemora utanför Falun och hennes familj äger 47 stycken av de fyrbenta ulldjuren.

Någonting som kan komma väl till lags när man är ledsen och trött på att sjunga.

– Jag tycker om att sitta med fåren ute. När man känner sig ledsen så kommer de runt en och då blir man ju väldigt omtyckt, säger 15-åringen i kvällens program.

"Velat söka sen jag var åtta"

Åldersgränsen för medverkan i programmet sänktes inför årets säsong. I stället för 16 blev därför gränsen 15 år, vilket gör Frida yngst i kvällens program.

"En modern dalakulla", enligt juryn.

Men om fårälskaren skulle fått bestämma själv hade hon sökt redan när hon var åtta år gammal.

– Jag har sjungit sen jag kunde prata liksom, min högsta dröm är at bli artist för de finns ju inget annat i mitt huvud, säger 15-åringen och fortsätter:

– Jag har alltid velat söka till Idol, ända sedan 2004, men då var jag bara 8 år så då gick det inte.

Se hur det gick för 15-åriga Frida Josefsson i kvällens Idol-program som börjar 20.00.

/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Smith och Wickihalder kvalade till final

Smith och Wickihalder kvalade till final

2 timmar sedan
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

igår 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.

Lykke Li tolkar Cash – och hintar om ny musik

igår 15:34
Artisten Lykke Li har släppt en cover av countrylegendaren Johnny Cash stora hit "Ring of fire" från 1963. Låten, som släpptes på fredagen, dyker upp i den nya Netflix-filmen "Damsel" med premiär den 8 mars, skriver Variety.

Norska Beck-stjärnan i chock över Marcus och Martinus Mello-medverkan

igår 15:18
Den norska skådespelaren Kristofer Hivju, känd från Beck och Game of Thrones, blir förvånad när han hör att Marcus och Martinus ska delta i den svenska melodifestivalen. – Det är ju sinnessjukt!, säger han till Expressen.

Sven-Erik om kåtpillren i Hotell romantik: “Har haft..."

igår 15:02
När Sven-Erik lade ner "kåtpiller" i packningen till "Hotell romantik" blev kvinnorna skeptiska. Nu avslöjar han vad som egentligen gömde sig i väskan.