Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckorevyn svarar på kritiken mot Blog Awards

- 16/09/2011, 14:54 -

Paow.se

Efter att Nyheter24 publicerat en artikel om det påstådda fusket i årets bloggala ger Veckorevyn svar på tal.

STOCKHOLM. I dag berättade Nyheter24 om det påstådda fusket i Blog Awards och att flera nominerade misstänker att Veckorevyn fuskar med omröstningen.

– Det var en person som jobbade med dem förra året som berättade att Kenza egentligen hade vunnit. Jag tycker det låter logiskt. Det är svårt att förstå varför Kenzas 500 000 läsare skulle ha struntat i att rösta på henne, sa en av de nominerade till Nyheter24.

Ger svar på tal

Veckorevyns Linnea Isaksson har valt att inte besvara flera av Nyheter24:s frågor gällande rykten om fusk. Efter publicering svarar hon på kritiken i kommentarfältet i artikeln.

– Det känns riktigt tråkigt att somliga bloggare misstror resultaten. Och inte minst mot Regina (Egoinas värld), som vann kategorin "Årets blogg" helt rättvist förra året. Det är möjligt att Kenza, med sitt enorma besöksantal, vunnit förra året om hon inte hade gått ut och totaldissat Blog Awards, vilket hon faktiskt gjorde, skriver Linnea och fortsätter:

– Vad gäller röstningen för två år sedan, när er källa jobbade på VR så upptäcktes det, (detta är vad jag fått berättat för mig då jag inte hade samma insikt i röstningen som jag har idag) samma dag som vinnarna skulle utses, att ett stort antal av rösterna kom från samma IP-nummer. När "fuskrösterna" raderades såg resultatet annorlunda ut. Vi är ett nytt team som jobbar med Blog Awards det här året och vi har ny funktionalitet för röstningen, med en säkerhetskontroll som gör att man endast kan rösta en gång och inte manipulera resultatet. Och kommer det att krävas att vi redovisar röstningsresultatet för att öka trovärdigheten så kommer vi att göra det.

Kenzas diss till Veckorevyn

Blog Awards har, precis som Linnea nämner åkt på en smäll av Kenza. Förra året kritiserades Veckorevyn hårt för att de då tog betalt av gästerna. VR skickade då ut en inbjudan till bloggare där det framgick att de gärna ville mingla med de inbjudna, men att de i så fall skulle betala 200 kronor, trots att eventet var hårt sponsrat. De nominerade och de största bloggarna som enligt flera i bloggvärlden kunde göra betydande reklam för eventet, släpptes in gratis. Något som gjorde att stora bloggare som bland annat Kenza att hotade att bojkotta eventet eftersom hon tyckte att det var fel att endast utvalda fick komma utan att betala.

Veckorevyns chefredaktör Louise Bratt försvarade efteråt tidningen i en intervju och sa att det var för att årets evenemang kostade mycket mer att genomföra.

Lyssnat på kritiken

I år har Blog Awards valt att inte ta betalt för galan. De har även ordnat ett publikt evenemang för allmänheten i en galleria i Stockholm i samband med Blog Awards.