- Foto: Paow.se

Veckorevyn svarar på kritiken mot Blog Awards

Efter att Nyheter24 publicerat en artikel om det påstådda fusket i årets bloggala ger Veckorevyn svar på tal.


Läs mer

Du kan läsa mer om det påstådda fusket här.

STOCKHOLM. I dag berättade Nyheter24 om det påstådda fusket i Blog Awards och att flera nominerade misstänker att Veckorevyn fuskar med omröstningen.

– Det var en person som jobbade med dem förra året som berättade att Kenza egentligen hade vunnit. Jag tycker det låter logiskt. Det är svårt att förstå varför Kenzas 500 000 läsare skulle ha struntat i att rösta på henne, sa en av de nominerade till Nyheter24.

Ger svar på tal

Veckorevyns Linnea Isaksson har valt att inte besvara flera av Nyheter24:s frågor gällande rykten om fusk. Efter publicering svarar hon på kritiken i kommentarfältet i artikeln.

– Det känns riktigt tråkigt att somliga bloggare misstror resultaten. Och inte minst mot Regina (Egoinas värld), som vann kategorin "Årets blogg" helt rättvist förra året. Det är möjligt att Kenza, med sitt enorma besöksantal, vunnit förra året om hon inte hade gått ut och totaldissat Blog Awards, vilket hon faktiskt gjorde, skriver Linnea och fortsätter:

– Vad gäller röstningen för två år sedan, när er källa jobbade på VR så upptäcktes det, (detta är vad jag fått berättat för mig då jag inte hade samma insikt i röstningen som jag har idag) samma dag som vinnarna skulle utses, att ett stort antal av rösterna kom från samma IP-nummer. När "fuskrösterna" raderades såg resultatet annorlunda ut. Vi är ett nytt team som jobbar med Blog Awards det här året och vi har ny funktionalitet för röstningen, med en säkerhetskontroll som gör att man endast kan rösta en gång och inte manipulera resultatet. Och kommer det att krävas att vi redovisar röstningsresultatet för att öka trovärdigheten så kommer vi att göra det.

Kenzas diss till Veckorevyn

Blog Awards har, precis som Linnea nämner åkt på en smäll av Kenza. Förra året kritiserades Veckorevyn hårt för att de då tog betalt av gästerna. VR skickade då ut en inbjudan till bloggare där det framgick att de gärna ville mingla med de inbjudna, men att de i så fall skulle betala 200 kronor, trots att eventet var hårt sponsrat. De nominerade och de största bloggarna som enligt flera i bloggvärlden kunde göra betydande reklam för eventet, släpptes in gratis. Något som gjorde att stora bloggare som bland annat Kenza att hotade att bojkotta eventet eftersom hon tyckte att det var fel att endast utvalda fick komma utan att betala.

Veckorevyns chefredaktör Louise Bratt försvarade efteråt tidningen i en intervju och sa att det var för att årets evenemang kostade mycket mer att genomföra.

Lyssnat på kritiken

I år har Blog Awards valt att inte ta betalt för galan. De har även ordnat ett publikt evenemang för allmänheten i en galleria i Stockholm i samband med Blog Awards.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.