Gunilla, Iris och dottern Erika är glada i dag - men läget var ett annat i julas.
1 av 3
Gunilla, Iris och dottern Erika är glada i dag - men läget var ett annat i julas. - Foto: THOMAS ENGSTRÖM/TV3
2 av 3
- Foto: THOMAS ENGSTRÖM/TV3
Vingåkers kommun slår tillbaka efter Gunilla Perssons anklagelser.
3 av 3
Vingåkers kommun slår tillbaka efter Gunilla Perssons anklagelser. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX-THOMAS ENGSTRÖM/TV3

Hemtjänsten attackerar Gunilla: "Hon ljuger"

I söndags kunde Nyheter24 berätta hur ”Hollywood-frun” Gunilla Perssons mamma vanvårdats av hemtjänsten i Vingåkers kommun. Nu slår de tillbaka - med råge.


Debatten

Gunilla Persson, 51, aktuell i TV3:s serie Svenska Hollywoodfruar, riktade på söndagen skarp kritik mot hemtjänsten i Vingåkers kommun.

Hon hävdar att de vanvårdat hennes mamma så djupt att hon svultit och således tappat 30 kg.

– Jag är så tacksam över att hon fortfarande lever. Att hon fortfarande kan skratta och att hon kan gå, sa Gunilla Persson till Nyheter24 tidigare.

Läs mer HÄR.

Under söndagen berättade Nyheter24 hur Hollywoodfrun Gunilla Persson anklagade hemtjänsten i Vingåker för vållande till annans död - efter vårdandet av hennes mamma Iris.

Men på Vingåkers kommun är man inte oroad över polisanmälan som Gunilla Persson gjort mot hemtjänsten i kommunen.

– Jag är inte speciellt orolig för den polisanmälan, nej, säger Dag Wallströmer, socialchef i kommunen, till Nyheter24.

Inte heller kan Gunilla Persson räkna med en ursäkt - trots att mamman tappat 30 kg på två månader.

– Jag tror inte att vi har bett om ursäkt för de här påståendena. Vi har ingen anledning att be om ursäkt eftersom det inte stämmer, säger Dag Wallströmer.

Men vad har ni att säga om att Gunillas mamma ska ha tappat 30 kg på två månader - för att er personal inte såg till att hon fick mat i sig?

– Om mamman skulle vara dålig just nu så kan det ju inte bero på oss. Det är lite långsökt tycker jag. Men det är klart att det är tråkigt när någon inte är nöjd. Men vi har haft mycket kontakt med Gunilla genom åren och vi tycker inte att det finns någon som helst grund i de här beskyllningarna som hon framför.

Varför tycker ni inte det?

– Därför att det inte finns det.

Varför finns det inte det?

– Ja... alltså.. därför att det inte är så.

"Det är inte så konstigt"

Trots att Dag Wallströmer påpekar att det är allvarliga anklagelser som Gunilla Persson riktar mot kommunen vill han inte kommentera varför han bedömer att det inte finns någon sanningshalt i hennes uttalanden.

– Jag kan inte kommentera en viss patients behov eftersom det finns en sekretesslagstiftning.

Enligt Gunilla Persson ska hemtjänsten ha utlovat 30 minuter med mamman, ändå stannade de bara där i högst tio minuter. Motiveringen till detta var - från chefernas håll - att Gunilla var där och att de inte behövdes på plats.

– Det logiska är väl att om anhöriga är och hälsar på så gör de en del av det hemtjänsten brukar göra. Så det är i sig inte så konstigt att hemtjänsten struntar i sådana saker om en anhörig är där. Men det ska givetvis ske i samförstånd.

Vägrar be om ursäkt

Men trots det kommer ingen ursäkt från Vingåkers kommun, som menar att man betett sig rätt och riktigt mot Hollywood-frun och hennes mamma.

– Det stämmer inte. Det är inte sant det hon säger. Hon ljuger ju, säger Dag Wallströmer.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.