Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hemtjänsten attackerar Gunilla: "Hon ljuger"

- 10/10/2011, 07:18 -
Gunilla, Iris och dottern Erika är glada i dag - men läget var ett annat i julas.
1 av 3

Gunilla, Iris och dottern Erika är glada i dag - men läget var ett annat i julas.

THOMAS ENGSTRÖM/TV3

2 av 3

THOMAS ENGSTRÖM/TV3

Vingåkers kommun slår tillbaka efter Gunilla Perssons anklagelser.
3 av 3

Vingåkers kommun slår tillbaka efter Gunilla Perssons anklagelser.

PONTUS LUNDAHL/SCANPIX-THOMAS ENGSTRÖM/TV3

I söndags kunde Nyheter24 berätta hur ”Hollywood-frun” Gunilla Perssons mamma vanvårdats av hemtjänsten i Vingåkers kommun. Nu slår de tillbaka - med råge.

Under söndagen berättade Nyheter24 hur Hollywoodfrun Gunilla Persson anklagade hemtjänsten i Vingåker för vållande till annans död - efter vårdandet av hennes mamma Iris.

Men på Vingåkers kommun är man inte oroad över polisanmälan som Gunilla Persson gjort mot hemtjänsten i kommunen.

– Jag är inte speciellt orolig för den polisanmälan, nej, säger Dag Wallströmer, socialchef i kommunen, till Nyheter24.

Inte heller kan Gunilla Persson räkna med en ursäkt - trots att mamman tappat 30 kg på två månader.

– Jag tror inte att vi har bett om ursäkt för de här påståendena. Vi har ingen anledning att be om ursäkt eftersom det inte stämmer, säger Dag Wallströmer.

Men vad har ni att säga om att Gunillas mamma ska ha tappat 30 kg på två månader - för att er personal inte såg till att hon fick mat i sig?

– Om mamman skulle vara dålig just nu så kan det ju inte bero på oss. Det är lite långsökt tycker jag. Men det är klart att det är tråkigt när någon inte är nöjd. Men vi har haft mycket kontakt med Gunilla genom åren och vi tycker inte att det finns någon som helst grund i de här beskyllningarna som hon framför.

Varför tycker ni inte det?

– Därför att det inte finns det.

Varför finns det inte det?

– Ja... alltså.. därför att det inte är så.

"Det är inte så konstigt"

Trots att Dag Wallströmer påpekar att det är allvarliga anklagelser som Gunilla Persson riktar mot kommunen vill han inte kommentera varför han bedömer att det inte finns någon sanningshalt i hennes uttalanden.

– Jag kan inte kommentera en viss patients behov eftersom det finns en sekretesslagstiftning.

Enligt Gunilla Persson ska hemtjänsten ha utlovat 30 minuter med mamman, ändå stannade de bara där i högst tio minuter. Motiveringen till detta var - från chefernas håll - att Gunilla var där och att de inte behövdes på plats.

– Det logiska är väl att om anhöriga är och hälsar på så gör de en del av det hemtjänsten brukar göra. Så det är i sig inte så konstigt att hemtjänsten struntar i sådana saker om en anhörig är där. Men det ska givetvis ske i samförstånd.

Vägrar be om ursäkt

Men trots det kommer ingen ursäkt från Vingåkers kommun, som menar att man betett sig rätt och riktigt mot Hollywood-frun och hennes mamma.

– Det stämmer inte. Det är inte sant det hon säger. Hon ljuger ju, säger Dag Wallströmer.