Fredag 23 Jul
Stockholm

Lazee: "Jag vill berätta om det som hänt"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Nyheter24:s Emma Malmlöf har följt artisten Lazee under ett dygn och pratat om den nya plattan, familjeliv, att vara en förebild och den unika releasekonserten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Läs Nyheter24:s reportage om Lazee

Nyheter24:s Emma Malmlöf hängde med Lazee och den nya hiphop-eliten i ett dygn. Läs det här.

INTERVJU. Han är född och uppvuxen i Malmö, en stad han säger att han älskar och som fått honom att vilja betala tillbaka för den kärlek han fått främst från ungdomarna här.

Lazee valde att göra releasefesten och konserten för den nya plattan "Supposed to happen" tillgänglig för så många som möjligt. I stället för att enbart bjuda in kreddigt branschfolk, artister och kändisar öppnade han på onsdagskvällen upp Slakthuset i Malmö för alla över 15 år och med fritt inträde.

– Först och främst vill jag inte att folk ska känna att jag är långt borta, speciellt i Malmö - och jag ville göra något tidlöst. Något timeless. Det är ingen, vad jag vet, som gjort en konsert, flugit ner 17 pers, bjudit dem på hotell, mobiltelefon och en jättebra kväll.

Var det ett självklart val att ha releasefesten för plattan i Malmö?

- Yes. Det var aldrig något snack om saken. Jag hade inte varit unik om jag gjort den i Stockholm.

Det var en lång väntan och stora föreberedelser inför konserten Malmös unga väntat på. Och 26-åringen är mer än nöjd med hur det blev.

– Efter det kändes det som, finally. För mig var det bara, "åh jag gjorde det". Det är inte en tanke det är inte en process, det är inget sådant det är bara, "jag gjorde det".

Nya plattan

Vad är skillnaden mellan din debutplatta och Supposed to happen?

– Supposed to happen är mycket mer mognare, det är mycket mer jag vill berätta om som har hänt de senaste tre åren.

Men allt gick inte enligt planerna med nya plattan. När Lazee var så gott som klar med albumet valde han att skrota allt och börja om på nytt.

– Jag hade gjort ett album, jag jobbade konstant, men det kändes inte rätt. Allting du kommer ut med, det kvittar vad du gör, om du postar i en blogg eller vad du än gör, det är internet och det kommer alltid att vara kvar där. Jag ville att det skulle kännas hundra procent rätt. Inte för att de andra låtarna var dåliga som jag skrotade, utan för att de kanske inte höll labeln som jag ville gå in i just nu, i den här åldern som jag är i.

Är du helt nöjd med skivan nu?

- Oouf, verkligen, från början till slut. Jag är extremt nöjd. Jag hade inte gjort någonting annorlunda.

Vad vill du att folk ska känna när de lyssnar på Supposed to happen?

– Jag vill att folk ska känna mig. Man läser kritiken, det är så många som bara lyssnar på beatet. Men jag tycker att de ska lyssna på vad jag har att säga.

Lazee är sedan tidigare språkrör för Bris. Nu har han just avslutat en skolturné där han åkt runt till flera skolor i Malmö och föreläst, många här ser upp till rapparen som gick från ingenting till att nå sina drömmar.

– Jag strävar efter att vara mig själv. Jag är 26 år, jag kommer att göra misstag, kanske inte göra allting på rätt sätt eller vara bra för barn. Men en förebild vill man faktiskt alltid vara, det är en välsignelse att vara en förebild, en gåva. Hellre att någon ser upp till dig, än att den inte ser upp till dig.

Familj

Sedan tre år tillbaka bor Lazee i en närförort till Stockholm, för två veckor sedan blev han pappa och fick han en dotter tillsammans med sin flickvän och sambo. Nu ska han kombinera musiken och familjelivet, en till synes kanske svår uppgift, men Lazee känner ändå att han får ihop pusslet.

– Jag måste, det är verkligen ett måste. Jag kommer att jobba stenhårt nu när hon är så liten. När hon blir äldre så får jag försöka göra som går att göra.

Vad blir nästa steg i karriären?

- Nästa steg blir att pusha plattan, jobba, jag jobbar på tredje albumet redan, och bara göra det bästa av allting.

Kommentera
Kopiera länk
Dela