Tisdag 3 Aug
Stockholm

Den nya bloggmaffian

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Glöm Blondinbella, Kissie, Kenza och Tyra – Nyheter24:s Quetzala Blanco guidar dig till Sveriges bloggelit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Men frågan är...

Om inte Natacha Peyres filmrecension av filmen Inception är något av det roligaste som skrivits i en svensk blogg någonsin.

"Mitt betyg:

- Gryma effekter
- Spännande
- Storyn var sådär tyckte jag

I stort sett en bra film.
Men inte bästa filmen jag sett.
Ingen film slår Avatar."

Alex Schulman
The Schulmans. Det låter som en amerikansk daytimesåpa – The Schulmans. Men det finns nästan ingen familjen Schulman som inte bloggar och svenska folket går bananas för Alex humor och skrivarskills.
Typiskt inlägg: "Jag är uppvuxen i ett medelklasshem i Farsta och de ränderna går aldrig ur. Och varje gång jag hamnar i ett fint sällskap och ställs inför de finare beteendekoderna så blir jag lika iskall. Återigen blir jag pojken med vattenkammat hår som sneglar på min omgivning under lugg.  Och jag suger upp allt, lär mig hela tiden, men det går inte att komma ifrån att jag bara imiterar. Jag är inte en av de fina – jag härmar dem bara."
Alex Schulmans blogg hittar du här.

 

Amanda Schulman
Tidigare i veckan blev det klart att Amanda Schulman kommer flytta över sin blogg till Aftonbladet.se. Där blir hon bloggkollega med sin make Alexander Schulman - som är något av en överstepräst i bloggmaffian. Amanda, som nu bloggar på Yourlife, skriver om allt från heminredning, blommor och vin till kärlek, relationer och dottern Charlie.
Typiskt inlägg: "Så ni som är i en dålig relation, på ett fruktansvärt jobb eller kämpar med något annat som inte verkar gå vägen. Ge upp! Idag! Jag lovar att tomrummet efter det som fanns kommer att fyllas med andra underbara fantastiska saker. Ibland är det just det som faktiskt krävs."
Amanda Schulmans blogg hittar du här.

 

Anitha Schulman
Anitha Schulman må blogga på mama.nu, men Anitha skiljer sig från det vanliga lattemammaträsket där allt ska vara så himla glamouröst och som klippt och skuret från Solsidan. Anitha sticker ut och säger ifrån och tar gärna debatter med sina läsare.
Typiskt inlägg: "Jag vill bara upplysa er andra om att livet är inte slut efter trettio bara för att man fått barn. Det är precis då det börjar. Man hinner och behöver inte ha ångest för att man inte är en fullutblommad karriärist vid tjugotvå som bästa kompisen. Så skynda långsamt och ha kul på vägen, utan lyckopiller. That’s it."
Anitha Schulmans blogg hittar du här.

 

Fredrik Backman
Journalisten Fredrik Backmans blogg om livet som pappa och äkta make slog förmodligen trafikrekord när han tidigare i år skrev ett hjärtskärande inlägg om sin son. Förutom familjelivet verkar Backman just nu helt galet besatt av mackor.
Typiskt inlägg:
"Bästa vänner. Det är de som skickar sms. På en fredagskväll. Till din fru. Med texten ”Är det nåt konstigt med bilderna från yogan eller har Fredrik börjat bli gråhårig?”
Fredrik Backmans blogg hittar du här.
 

Emelie Thorén
Emelie Thorén har under namnet Popmorsa bloggat ett bra tag om livet som morsa åt dottern Hanna, 5 år. Emelie skriver så det gör ont i hjärtat om krossade kärlekar och livets uppgångar och motgångar.
Typiskt inlägg: "Jag och Hanna var på bio i helgen. Såg "Nalle Puh - nya äventyr i Sjumilaskogen". När vi skulle gå och lägga oss i går yttrade Hanna följande.
- Mamma, när vi var på bio i går.
- Mmm.
- Jag är så... BESVIKEN.
- Va? Vadå?
- Man bara satte sej, det blev mörkt och sen var det slut.
Haha. Man ba "japp". Som med så mycket annat här i livet."

Emelies blogg Popmorsa hittar du här.

 

Hanna Fridén
Hanna Fridéns blogg är inget för den känslige eller för den lata. Hanna bloggar mycket, långt och gärna. Mest om politik och feminism men också om allt från sociala medier, ätstörningar och så Hannas intressen illustrationer och fotografi.
Typiskt inlägg: "Jag jobbade ju senare med att skriva om mode istället, och vet ni hur det ser ut på modellernas toaletter backstage på Berns? De är fullproppade med spya. Blir stopp i dem varje år för att modellerna kör ner fingarna i halsen och kräks för att bli smala innan visningarna. Det är inte fint. Det är inte kul. Det är skit. Det vill jag att ni ska komma ihåg."
Hanna Fridéns blogg.

 

Kristin Zetterlund
Om det är okej att vi fortfarande använder ordet it-girl så är det på Kristin Zetterlund det ska appliceras. Ja, hon gör så klart mer än att bara vara cool – men Kristin tar in läsaren i hennes liv. Mycket shopping, smink, mode och glammiga fester, men även lite kärlek och sånt där. En fashionblogg med hjärna och hjärta, kan vi säga så?
Typiskt inlägg: "En av mina fina födelsedagspresenter; tunn guldlänk från Sophie by Sophie med ett fredstecken! Mina bffs Ida och Evelina som jag fick den av hade bråkat lite vid köpet om val av "tecken".
Ida - Men hon hatar ju hippies???
Evelina - MEN HON ÄLSKAR JU FRED!!?
Älskar dem blonda."
Kristin Zetterlunds blogg hittar du här.

 

Underbara Clara
Undertecknad undrar om Underbara Clara är två olika personer. Superbloggerskan varvar inlägg med ariska barn i träsoffor, jättebilder i 7000 pixlar på inzoomat julpynt, vitsippor, köttbullar och vitmålade möbler – med vassa och underhållande inlägg där alla från Alex Schulman till den här fula overallen OnePiece får sig välriktade kängor.
Typiskt inlägg: "Jag har fått massor av frågor om de fina ljusen och tårtfaten i lördagens Go’kväll. Var man kan få tag i dem och vem som egentligen gjort dem?"
Underbara Claras blogg hittar du här.


Elin Kling
Från halvmisslyckad modell med plattat hår och läderleggings till miljonindustri och engelskspråkig blogg (du vet att du har lyckats när du måste blogga på engelska). Elin Kling lever ett riktigt Gossip Girl-liv i New York med osannolika fester, modevisningar hit och dit och kläder du aldrig ens kommer att ha råd att drömma om.
Typiskt inlägg: Oh, one more thing.. I was at this charity-event last night. And guess what happend? I won freaking 5 nights at the luxury hotel Copacabana in Rio! I NEVER win anything!
Elins blogg hittar du här.

 

Sofis Snapshots
Det är inte direkt en IQ-injektion att läsa Sofi Fahrmans blogg. Eller snarare titta på, för det är ju som namnet antyder mest bilder. Bilder på olika outfits, lunchtallrikar som vi har svårt att tro att Sofie ens äter och morgoncroissanter och suddiga partybilder från hennes nuvarande hemstad New York.
Typiskt inlägg: Nu väntar jobb i Miami. Vi ses när jag kommer fram! (Reds. anm. Förmodligen är detta den längsta meningen Sofi någonsin skrivit. Men men.)
Sofis Snapshots hittar du här.

 

Niotillfem
Indiedrottningen Sandra Beijer är beväpnad med en superkamera och ett gott konstnärsöga. Vackra bilder i tunga montage mixas med personliga och öppna inlägg om kärlek, relationer, familj och vänner.
Typiskt inlägg: "Jag hoppas i alla fall att jag aldrig låter livet liksom vara, ser repriser på tv och går till ett jobb jag för länge sedan tröttnat på. Jag kommer alltid: följa magkänslan och våga avsluta saker när de känns fel och tar ner mig. oavsett vad det handlar om. och alltid tacka ja till allt som känns roligt och bra och framförallt megaläskigt."
Bloggen Niotillfem hittar du här.

 

Sanna Lundell
Journalisten Sanna Lundell bloggar på Aftonbladet, och hon skriver ärligt och rakt på sak. Inget knussel. Blir hon arg så visar hon det. Vi får se henne på besök hos pojkvännen Micke Persbrandts filminspelningar i tjottahejti och mys med hennes barn, varvat med recept och inlägg om allt från feminism och vardagsbetraktelser.
Typiskt inlägg: "Arg på Aftonbladet som smäller upp Lalehs tragig på löpet. Så. Jävla. Stört. Tjejen har med all önskvärd tydlighet flera gånger bett om att slippa prata om sin brors och fars död. Minns när hon blev intervjuad av Stina Dabrowski och började sjunga vilt när Stina tassade in på fel område. Låt henne ha sin sorg i fred. Så jävla intigritetskränkande, Skriv om hur fint hon sjunger. Hur grym hon är. Men sluta bete er som äckliga asätare. Äckliga själsdödare."
Sanna Lundells blogg hittar du här.

 

Laila Bagge
Superkvinnan Laila Bagge från Idol bloggar om sitt hetsiga liv. Paljettklänningar, "roliga" filmklipp på söta djur varvas med bilder på Lailas bättre hälft Niclas Wahlgren i radiostudio. Men bebisbilderna på Lailas nyfödda lilla grabb Kit uteblir – Laila vill inte visa upp honom för omvärlden ännu.
Typiskt inlägg: "Så igår så gömde jag en av Kits fantastiskt väldoftande bajsblöjor i ett fack inne i Anders väska. Men det konstiga här är att jag har ännu inte hört nåt från Anders, vilket betyder att han ännu inte har upptäckt detta. Det betyder i sin tur att ju längre den blir liggandes där i väskan ju mer kommer det att lukta. Hämden är ljuv!"
Lailas blogg hittar du här.

 

Bubblare: Nöjesguidens skjutjärnsredaktör Parisa Amiri, den ytterst barnförbjudna och lösenordsskyddade bloggen ClasseKinza och självklart bloggen FestaMysaMaila.

Kommentera
Kopiera länk
Dela