Carina Berg i "The Voice".
1 av 3
Carina Berg i "The Voice". - Foto: Gunnar Lundmark / SvD / SCANPIX
Carina Berg och Kristian Luuk. Gifta - men konkurrenter i kväll.
2 av 3
Carina Berg och Kristian Luuk. Gifta - men konkurrenter i kväll. - Foto: MONTAGE/SCANPIX
Kristian Luuk i "På spåret".
3 av 3
Kristian Luuk i "På spåret". - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Kärleksparets tuffa kamp - om tittarna

På fredagen sändes "The Voice" i TV4 och "På spåret" på SVT1. Carina Berg är programledare för "The Voice", Kristian Luuk för "På spåret". Tevevärldens kärlekspar ställdes mot varandra och tvingades försvara respektive kanals storsatsning.


Vilket väljer du?

"På spåret" sänds klockan 20.00 i SVT1. Svenska kändisar tävlar i ett frågesport- och tågresebaserat underhållningsprogram. Frågesporten handlar om olika städer i landet och är ett återkommande format i Sveriges television.

"The Voice" sänds klockan 20.00 i TV4. Magnus Uggla, Carola, Ola Salo och b tävlar om att hitta Sveriges bästa röst. Efter att, genom blinda auditions, ha valt ut ett lag ska coacherna vara mentorer åt de tävlande för att finslipa diamenterna och till slut visa upp Rösten med stort R.

När Carina Berg, programledare för "The Voice", presenterade programmet för journalisterna på tisdagens presskonferens tog hon själv upp konkurrensen mellan programmen.

– Det går ju precis mitt emot ett annat ganska stort program som heter "På spåret", förklarade hon.

Sedan vände hon sig till coachen Magnus Uggla och antydde att den 57 år gamla rocksångaren kanske skulle få problem att välja mellan SVT:s satsning mot den lite äldre publiken och sitt egna program.

– Blir det inte lite svårare för dig? Känner inte du någon som jobbar med "På spåret?", sa han och syftade på Carina Bergs make Kristian Luuk som är programledare för SVT:s program.

Petter Askegren flikade in:

– Har ni barnvakt då eller?

Carina Berg och Kristian Luuk träffades när de hade delat programledarskap i TV4:s "God natt Sverige". Det var då, 2005, som Carina Berg gjorde tevedebut. 2008 gifte sig teveprofilerna.

"Vi bråkar aldrig"

Magnus Uggla ställde under presskonferensen om det fanns risk för några konflikter vid frukostbordet i och med den stenhårda konkurrensen mellan programmen. Han fick ett glädjande svar.

– Vi bråkar aldrig hemma hos oss, svarade Carina Berg skämtsamt till journalisternas jubel.

Såväl Carina Berg som Kristian Luuk har gjort spirande tevekarriärer. Kristian Luuk var programledare för "Melodifestivalen" år 2007 och år 2008, sitt självbetitlade pratprogram "Sen kväll med Luuk" och humorprogrammet "Knesset".

"Glad att få prova vingarna själv"

Carina Berg gjorde succé med egna teveprogrammet "Berg flyttar in". Innan dess var hon tillsammans med Carolina Gynning programledare för auditiondelen av "Idol". Nu är det dags för "The Voice".

– Det är jätteroligt. Jag är glad att jag får prova vingarna själv som programledare nu, säger hon och skrattar.

/
/
/
/
/
SVT
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!