1 av 8
- Foto: AP Photo/Matt Sayles
Paris i Brasilien 2004.
2 av 8
Paris i Brasilien 2004. - Foto: Scanpix/AP Photo/Renzo Gostoli
Paris och Nicole pratar om sitt program "The Simple Life" 2003.
3 av 8
Paris och Nicole pratar om sitt program "The Simple Life" 2003. - Foto: Scanpix/AP Photo/Joe Cavaretta
2008 i kortklippt frisyr.
4 av 8
2008 i kortklippt frisyr. - Foto: Scanpix/AP Photo/Peter Kramer
Här signerar hon sin nya bok "Confessions of an Heiress" 2004.
5 av 8
Här signerar hon sin nya bok "Confessions of an Heiress" 2004. - Foto: Scanpix/AP Photo/Jennifer Graylock
Efter rattyllan, mugshot.
6 av 8
Efter rattyllan, mugshot. - Foto: Scanpix/AP Photo/Los Angeles
2007 med den eviga solbrännan.
7 av 8
2007 med den eviga solbrännan. - Foto: Scanpix/AP Photo/Isaac Brekken
Paris Hilton - arvtagerskan som klarar sig utan pappas pengar.
8 av 8
Paris Hilton - arvtagerskan som klarar sig utan pappas pengar. - Foto: Scanpix/AP Photo/Matt Sayles

Då till nu: Paris Hilton

Hon har dejtat alla, gjort det största misstaget, byggt ett imperium av sitt namn - och tjänat miljarder på det.


Urval av filmer Paris medverkat i:

Zoolander

House of Wax

The Hottie and the Nottie

Supernatural

Hon har även medverkat i serier som The O.C och My name is Earl.

Hon är världens mest kända arvtagerska - men hon behöver knappast leva på någon annans pengar. De senaste sex åren har Paris Hilton dragit in över sju miljarder kronor på det imperium av skor, accessoarer, teve-program, böcker och parfymer som hon skapat.

Tidig karriär

Det var när Paris, i början på 2000-talet, skulle byta ut sitt lyxliv mot "det enkla livet" som hon verkligen slog igenom. Tidigare hade man bara sett skandalrubriker och dollartecken fladdra förbi på skvallertidningar i samband med arvtagerskans namn. Men 2003 bytte alltså Paris, som till stor del vuxit upp på hotell, tillsammans med vännen Nicole Richie det glamourösa livet mot det enkla. Tillsammans flyttade de in på en bondgård och gjorde succé när de testade på att mjölka kor.

Skandaler

Uppståndelsen kring Paris blev heller inte mindre när en hemmagjord sexvideo läckte ut i samband med teve-programmet. Den intima videon som föreställer Paris tillsammans med Rick Salomon fick det fyndiga namnet "One night in Paris" och videon toppade köp och nedladdningslistor världen över.

Några år senare skulle ytterligare en skandal skaka Paris lyxliv. Efter att Paris kört rattfull hade hon förlorat sitt körkort men det var när hon ändå satte sig i bilen och körde - utan, som hon åkte dit. Det blev 45 dagars fängelse för Hiltons del. Ett fall som blev uppmärksammat i media då många hävdade att stjärnan fått specialbehandling då hon bland annat placerades på ett inte allt för tufft fängelse.

2010 blev hon stoppad med kokain i väskan - hon försökte först skylla ifrån sig med att mena att handväskan inte tillhörde henne. Något som gjorde att hon fick avbryta sin PR-turné då hon nekades tillträde till flera länder med strikta lagar gällande droger. Av samma anledning blev hon utkastad från Japan.

Pojkvänner

I början av 2000-talet var arvtagerskan förlovad med Jason Shaw men det tog snabbt slut och Paris träffade pojkbands-profilen Nick Carter. Därefter följer ett pärlband av pojkvänner. Hon förlovade sig med Paris Latsis, blev tillsammans med Stavros Niarchos och sedan Benji Madden. Samma år hon berättade att hon skulle gifta sig med Madden gjorde de dock slut. Därefter kom Doug Reinheart följd av nattklubbs-profilen Cy Waits. Inte att glömma så dejtade Paris även svenska Alexander Väggö år 2007.

Musik

Paris har, utöver skor, kläder och parfymer, försökt sig på en musikalisk karriär. 2004 släppte hon ett helt album med bland annat singeln "Stars are blind" vilken toppade listorna i 17 länder.

/
Liv
/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!