1 av 3
- Foto: CLAUDIO BRESCIANI/ SCANPIX
När hon var runt tolv funderade hon på att ta sitt liv.
2 av 3
När hon var runt tolv funderade hon på att ta sitt liv. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Trots den trassliga uppväxten tackar hon sin mamma för det musikaliska arvet.
3 av 3
Trots den trassliga uppväxten tackar hon sin mamma för det musikaliska arvet. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Gick ut i skogen och skar sina handleder

Nu berättar schlagerdrottningen Jessica Andersson öppenhjärtigt om uppväxten med en alkoholiserad mamma och den ständiga oron och skuldkänslorna över att inte kunna rädda henne.


Krossade männen

Jessica Andersson vann fjolårets "Let's Dance", och blev då den andra kvinnan under alla sex säsonger att vinna tävlingen. Tillsammans med Tina "Mat-Tina" Nordström har hon krossat mansväldet. Och det är hon sannerligen stolt över.

– Ja, äntligen lyckades jag bryta trenden att det är bara män som har vunnit. Att jag är den andra kvinnan som tar hem den här tävlingen blir jag så himla rörd över, säger Jessica Andersson till Nyheter24.

Schlagerstjärnan Jessica Andersson delar i kvällens avsnitt av TV3:s Livet blir bättre” med sig av sin uppväxt och hur hon har klarat sig ur ett djupt mörker. Hur hon tillslut hittade rätt i livet efter en stökig uppväxt i olika fosterhem.

- Jag blev sviken av vuxenvärlden som barn och min bakgrund kanske har varit lite trasslig men i dag är jag starkare, livet blir bättre, berättar en nu rofylld Jessica i kvällens program.

Redan som nioåring tvingades Jessica lämna sin mamma och blev placerad i fosterhem. Hon kände starka skuldkänslor över att inte längre vara där, och kände ständigt att hon var den enda som kunde rädda mamman.

- Om inte jag och mina syskon fanns runt henne då skulle inte hon överleva, berättar Jessica.

Agg mot vuxenvärlden

Under en period mådde Jessica så dåligt att hon inte längre ville leva, hon kände att ingen i vuxenvärlden förstod henne.

- Jag har varit så vilsen i livet så många perioder och så långa perioder att jag inte har känt att man har hört hemma någonstans, berättar artisten öppenhjärtligt.

Vid ett tillfälle när Jessica var runt tolv, tretton år gick det så långt att hon gick ut i skogen och skar upp sina handleder.

- Fast jag vågade liksom inte skära så djupt som jag visste att man var tvungen att göra om man ville dö.

Fostermamman blev räddningen

När Jessica äntligen fick komma till en fosterfamilj där hon kände att hon faktiskt hörde hemma så vände turen och hon fick möjligheten att tycka om sig själv.

- Första gången jag förstod att det fanns människor som skulle finnas där för mig var jag 16 år, berättar Jessica om den nya fosterfamiljen.

Hon ser själv sin fostermamma som sin räddare. ”Var stolt över dig själv, ditt liv är ditt eget, du bestämmer, du väljer”, var fostermammans ord till Jessica.

- Det fick mig att känna mig accepterad för kanske första gången i mitt liv, säger Jessica när hon delar med sig av känslorna för fostermamman.

Tacksam till mamman för musiken

Trots allt det svåra som Jessica har gått igenom under sin barndom så medger hon att hon har sin mamma att tacka för arvet till musiken och sångrösten.

- Musiken går som en röd tråd genom hela mitt liv och jag är så tacksam för att jag nu också delar den med min son, berättar Jessica.

"Livet blir bättre" sänds i kväll klockan 21.00 på TV3.


Av: Alexandra Serrander

/
/
/
TV3
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

1 timme sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

2 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

2 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

3 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.