Onsdag 26 Jan
Stockholm

Stjärnans rasistskämt på Oscarsgalan - hit eller shit?

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Gick Oscarsgalans värd Billy Crystal över gränsen med sina skämt?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Roligt eller över gränsen?

Se skådespelarens Billy Crystals parodi på Sammy Davis Jr här.

Under Oscarsgalan som ägde rum tidigare i veckan så vann skådespelerskan Octavia Spencer en prestigefylld Oscar för bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen The Help, som handlar om en färgad kvinna som arbetar som hemhjälp i 60-talets USA.
Men när Oscarsgalans konferencier, tillika komikern och skådespelaren Billy Crystal kläckte ur sig ett skämt om färgade människor så fastnade mångas skratt i halsen.

– Jag älskade The Help. När jag såg den så ville jag så krama om den första svarta kvinnan jag såg. Vilket från Beverly Hills är en bilresa på ungefär 45 minuter, sade Billy Crystal från scen.

På den amerikanska tidningen Huffington Post ifrågasätter krönikören Kim Kane Oscarsgalans manus och även Billy Crystal.
– De som skrev manuset till Oscarsgalan hittar humor i det här, men jag förstår verkligen inte skämtet skriver Kim Kane i sin krönika.

Även på Twitter var känslorna upprörda – samtidigt som många menar att Billy Crystal i själva verket försökte belysa hur rasistiskt Hollywood är.

Billy Crystal insats som värd för Oscarsgalan blev minst sagt kontroversiell.
Crystal inledde galan med att i svartmålat ansikte göra en parodi på bland annat artisten Sammy Davis Jr. Vid sin sida i parodin hade Crystal även popidolen Justin Bieber.
Under 1980-talet kunde vi se Billy Crystal göra en liknande rutin i Saturday Night Live, men hans parodi väckte trots det starka känslor.
– Och Oscarn till den mest rasistiska värden går till Billy Crystal, skrev kulturjournalisten Jorge Rivas på Twitter, uppger msn.co.nz.

Kommentera
Kopiera länk
Dela