Onsdag 23 Jun
Stockholm

"Mina yngre älskare håller mig ung"

Nyheter24 har tagit ett snack med Jonas Hallberg om hur glammigt livet egentligen är i Hollywood.
1 av 6
Nyheter24 har tagit ett snack med Jonas Hallberg om hur glammigt livet egentligen är i Hollywood. Foto: TV3/Johnny Wohlin
Inte en dag äldre än 30 - så känner sig Jonas tack vare sina yngre älskare.
2 av 6
Inte en dag äldre än 30 - så känner sig Jonas tack vare sina yngre älskare. Foto: TV3/Johnny Wohlin
Jonas har lämnat landet lagom för ett liv i Hollywood...
3 av 6
Jonas har lämnat landet lagom för ett liv i Hollywood... Foto: Thomas Engström/TV3
Jonas tillsammans med vännen och "Top Model"-kollegan Izabella Scorupco.
4 av 6
Jonas tillsammans med vännen och "Top Model"-kollegan Izabella Scorupco. Foto: Thomas Engström/TV3
"Jag umgås inte med mina klienter. Däremot är Izabella en av mina Hollywoodvänner som jag älskar att hänga med", säger han.
5 av 6
"Jag umgås inte med mina klienter. Däremot är Izabella en av mina Hollywoodvänner som jag älskar att hänga med", säger han. Foto: TV3/Johnny Wohlin
...nu jobbar han med de största stjärnorna.
6 av 6
...nu jobbar han med de största stjärnorna. Foto: TV3

Han stylar världseliten, lever jetsetliv i Hollywood och är aktuell med att coacha tjejerna som är beredda att offra en arm för att bli Sveriges nästa topmodell. Nyheter24:s Mimmi Lexander har tagit pulsen på "Top Model"-programledaren Jonas Hallberg och pratat yngre älskare, botox och varför han hatar Megan Fox.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här är Jonas Hallberg

Namn: Jonas Hans Fabian Hallberg

Ålder: 40 ("Men känner mig inte en dag äldre än 30!")

Bor: Hollywood, Los Angeles, Kalifornien, Usa.

Aktuell med: Coach i svenska "Top Model" och lanserar sin första klädkollektion "STARS by Jonas Hallberg" i mitten av april.

Förebilder: Mina fyra ikoner är Marilyn Monroe, Rita Hayworth, Grace Kelly och Ava Gardner. Always and forever. Vilka sanna filmstjärnor de var! Wow!

Favoritdesigners: Versace, Cavalli, Herve Leger, Dolce & Gabbanna och Lars Wallin.

De här plaggen borde varje kvinna ha i sin garderob: Clutchbag, solglasögon, hööööööga klackar, knytblus och aftonklänning.

Tre måsten att göra under Stockholmsbesöken:
Träffa mina bästa vänner och prata om livet, saknar dem alla mycket!

Ta en promenad runt Djurgården och gärna in på Skansen, jag älskar att gå på zoo, även om det bara är sälar och älgar, så mysigt ju!

Sitta på Sturehof och skala färska smögenräkor, doppa i majonäs och dricka ett glas iskallt vitt vin. En klassiker ju, räkor och vitt vin, värsta svenne ju. Love!

Med namn som Cameron Diaz, Megan Fox och Scarlett Johansson på klientlistan har stylisten Jonas Hallberg lyckats komma avundsvärt nära A-listecelebriteterna. Han jobbar med designers vars kreationer är av världsklass och kindpussas på glamourösa kändisfester i Hollywood. Men själv skiljer Jonas på jobb och fritid.

– Till skillnad från Rachel Zoe som älskar att hänga och synas med sina stars har jag en lite coolare attityd. Mina stars är och förblir mina clients, de är mitt jobb och levebröd. I slutändan är man bara en i stjärnans team och det gillar jag. Självfallet har det blivit en lunch, middag eller fest genom åren, men riktigt nära kompis vill jag inte påstå att jag blivit med någon av dem. Blir de kompis med någon överhuvudtaget egentligen?

Du går ut hårt, en känga direkt till Rachel Zoe. Du har även öppet sågat Megan Fox i pressen tidigare, varför ogillar du henne så mycket?

– Tycker bara hon har zero karisma, är livlös och jävligt trist. Hon är verkligen skitsnygg tycker jag dock, men har man inget mer än beauty blir även den snyggaste ful i mina ögon. Sorry Miss Fox!

Vid sidan om uppdragen för de världskända skönheterna i LA är Jonas aktuell som coach i svenska "Top Model" tillsammans med Izabella Scorupco. Ett lite mindre glammigt val av arbetsuppgift - eller?

Är du inte för creddig för att coacha småbrudarna i “Top Model”?

– Jag tycker att jag har cred för att verkligen kunna ge dem vägledning och vara en bra mentor för dem på grund av all min erfarenhet inom branchen. För vad jag inte gjort är nog inte ens värt att göra! Som jag sa i första avsnittet: "Jag är inte vilken skitstylist som helst!". Haha, jag älskar att det kom med i programmet.

Ärligt nu – hur jobbiga var tjejerna i “Top Model” att jobba med?

– Klart att alla nya modeller och framförallt "new faces" kan vara jobbiga, de har miljoner frågor, miljoner egna idéer på hår och makeup och hur saker och ting ska stylas, de tycker en jävla massa. Men det gör det hela så mycket roligare också. Även om man ibland ville skicka hem alla tio direkt till Sverige! Som jag sa i programmet: “Bye bye bitches!”.

De verkar så lättimponerade av LA-livet – ville du inte skydda dem från att gå ner sig i drogträsket och börja hänga med slemmiga äldre män?

– De var mer impade av huset de fick bo i och av att vara i LA och Hollywood. Men vem skulle inte bli lite impad av att få flytta in som granne till Tom Cruise och Sharon Stone, i ett hus värt 50 miljoner kronor? Men jag är deras papi och inga slemmiga karlar var ens i närheten av mina små babes. Trust me!

Du verkar ju själv leva ett väldigt glammigt liv – hur rik är du egentligen?

– Jag har till min dagliga Starbucks-besök, soppa till bilen, en lunch på någon gayrestaurang i West Hollywood samt lite cash att trycka ner i badbrallorna på mina gogo-boys. Jag är rik på livet just nu!


"Mina yngre lovers håller mig ung"

Du har tidigare sagt att du känner dig som 30, men har väl i ärlighetens namn fyllt 40. Har du ingen åldersnoja?

– Klart jag har. Jag fyllde 40 förra året, men älskar min ålder. Det är dock skitsvårt att hitta någon soft kille i min ålder som inte är för gubbig eller korrekt och som dessutom är singel. Men 40 är definitivt det nya 30. I alla fall här i Hollywood.

Hur gör du för att hålla dig ung då?

– Hänger med och dejtar yngre, haha. Eftersom jag oftast jobbar med yngre personer, har yngre assistenter och yngre lovers är det ju inget konstigt för mig att INTE känna mig som 40 tror jag.

Skönhetshetsen är total i Hollywood – har du själv gjort några ingrepp?

– Det är ju inte bara i Hollywood, många av mina nära och kära hemma i Svedala är fan inte mycket bättre än kärringarna här i Beverly Hills! Jag provade botox för länge sedan, det är dags igen snart. Jag tycker det är upp till var och en vad man vill fixa till på sig själv. Just wait and see guys. Självklart kommer jag göra något i framtiden, man kan ju inte bara förfalla helt ju! The show must go on...Berättar om drömkillen

Du hade ett 18 år långt förhållande. Varför tog det slut?

– Alla sagor har ett slut, så även den om Jonas och Jocke. Jocke är och förblir mitt livs stora kärlek. Men vi var så himla unga när vi träffades och därför valde vi till slut att gå skilda vägar. Vi har dock bra kontakt med varandra idag, vilket jag är otroligt glad över. Han är en superkille med ett hjärta av guld. Och jag önskar honom bara det bästa i livet.

Hur går det med kärleken nu då, lever du fortfarande det glada singellivet eller kilar du stadigt igen?

– Det går sisådär ärligt talat. Kärlek kommer och kärlek går. Längtar faktiskt efter någon mysig kille igen. Jag har varit singel i gayheaven LA i snart tre år, det är mer än nog vill jag lova. Jag är trots allt en kräfta och vi gillar ju våra nära och kära i våra mysiga hem med en massa tända ljus och romantisk musik på hög nivå.

Beskriv din drömkille!

– Jag är svag för latinos och svarta killar. Utseendet är dock inte avgörande alls faktiskt. Däremot ska han vara flirtig, gullig, mysig och jäkligt charmig med glimten i ögat. Sist men däremot inte minst - faktiskt det viktigaste av allt: He better be a damn good kisser!

Du stylar den kvinnliga världseliten men ger sällan modetips till killar. Så slutligen, vad borde varje kille ha i sin garderob?

– Korta shorts (om man har lika snygga ben som jag själv vill säga), coola solbrillor, massor av heta trainers, snygga tajta jeans, några slappa skjortor, skinnjacka, slitna t-shirts samt en jäkla massa snygga underkläder! Jag gillar slapp klädstil på en jävligt upp-pumpad kropp!
 

Se mer av Jonas i “Top Model” på TV3 tisdagar klockan 21:00.

Kommentera
Kopiera länk
Dela