Tisdag 30 Nov
Stockholm

Lyckan i LA-Emilia: "Den yngre generationen ser upp till mig"

Här kastar Emilia kläderna i en fotografering med Bingo Rimér i ett avsnitt av "Lyckan i LA".
1 av 5
Här kastar Emilia kläderna i en fotografering med Bingo Rimér i ett avsnitt av "Lyckan i LA". Foto: FAKSIMIL TV3
Emilia Carpinisan talar ut om hur livet egentligen är i Los Angeles.
2 av 5
Emilia Carpinisan talar ut om hur livet egentligen är i Los Angeles. Foto: Thomas Engström/TV3
Emilia med Carro, Katya och  Rebecka under en plåtning till "Lyckan i LA".
3 av 5
Emilia med Carro, Katya och Rebecka under en plåtning till "Lyckan i LA". Foto: Thomas Engström/TV3
Emilia är aktuell i serien "Lyckan i LA" på TV3 tillsammans med vännerna Carro, Katya och Rebecka.
4 av 5
Emilia är aktuell i serien "Lyckan i LA" på TV3 tillsammans med vännerna Carro, Katya och Rebecka. Foto: Thomas Engström/TV3
Trots ett liv i Hollywood menar Emilia att hon lagt festandet på hyllan. "Det är slöseri med tid att vara ute".
5 av 5
Trots ett liv i Hollywood menar Emilia att hon lagt festandet på hyllan. "Det är slöseri med tid att vara ute". Foto: Thomas Engström/TV3

Nyheter24:s Elin Kvist har träffat Emilia Carpinisan och pratat jämställdhet, utvik, fördomar och pinsamma googleträffar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om Emilia Carpinisan

Bor: I Los Angeles, men kommer från småländska Braås.

Vad Emilia jobbar med:

– Jag är utbildad grafisk formgivare och fotograf. Sedan har jag och min pojkvän Chris ett klädmärke, Draquila, med specialbeställda kläder och skor. Med det jobbar vi dag och natt, och sover typ aldrig. Men det går faktiskt jättebra, vi säljer riktigt bra.

Om det sista utviket:

– Det enda jag hade kunnat göra nu är Playboy - och det hade varit det absolut sista. Aldrig i livet att vara naken i Slitz eller Moore.

"Lyckan i LA"-profilen Emilia Carpinisan, 26, har poserat topless i herrtidningar och jobbat som klubbvärdinna för Bingo Rimér - en tid hon nu vill lämna bakom sig. För Nyheter24 berättar hon om tiden som glamourmodell, drogerna i LA, den smutsiga branschen och om beslutet att inte dricka alkohol.

Du har sagt att du vill lämna utviken bakom dig. Hur ser du tillbaka på den tiden?

– Som en avslutad period i mitt liv. Nu känns det konstigt att jag klädde av mig naken och visade brösten i tidningen. Men det går ju inte att få ogjort, så det är bara att acceptera det. Och på ett vis tror jag att det var det som tog mig till i LA. Om jag inte gjort det hade jag inte varit där jag är idag.

Men hur tänkte du då och där?
– På sätt och vis ville jag hävda mig. Under min barndom hade jag svårt att passa in. Jag kommer från Rumänien, och när vi kom till Sverige var det svårt att bli accepterad. Jag hade svårt att få kompisar och det var jobbigt att passa in. När jag blev äldre ville jag på något vis hävda mig och det var väl därför jag gjorde utviken. Det var väl att bevisa för mig själv.

Vad tycker din familj?
– De har inte sagt så mycket faktiskt, utan alltid accepterat det jag har velat göra. Det är väl inte det första som föräldrar vill att deras dotter ska göra, men de har accepterat att det var mitt val."Gick ut på att vara så full och äcklig som möjligt"

Hur är glamourmodellsbranschen egentligen?
– Smutsig. Usch, den är så tacky. Jag ser tillbaka på den och tänker hur smutsig den verkligen var. Man blir behandlad som ett objekt och alla de här turnéerna gick ut på att bli så full som möjligt och vara så äcklig som man kunde. Men även runt Stureplan när vi var ute såg folk mig som ett objekt.

Vad tycker du om Stureplan?
– Jag har lite svårt för Stureplansfolket, alla brats. Folk tycker så mycket om sig själva här, på ett annat sätt än i LA. Där är det med näsan uppe i vädret, i Hollywood är det en annan sak.

Bilden man har utifrån är att branschen består av snygga, unga tjejer och sliska män. Är det så?
– Snarare snygga, unga tjejer och bönder. Man åker ut till de här små städerna och så står bönderna där och typ dreglar och ser upp till oss. Och tycker att det är ascoolt att vi är där. Nej, det är äckligt. Det skulle jag inte gå tillbaka till för alla pengar i världen.

Hur ser folk hemma på dig?

– Den äldre generationen ser nog inte så bra på mig, men den yngre generationen ser väl upp till mig. Det är en svensk liten håla och svenskar är ju duktiga på att prata skit bakom varandras ryggar. Det jag inte vill är att mina föräldrar ska råka illa ut för att jag beter mig som en idiot. Det är det aldrig värt.

 

Om vänskapen med Tila Tequila

Du är kompis med Tila Tequila - hur är hon egentligen som person?

– Hon är väldigt oförutsägbar. Hon är jättesnäll oftast och har ett gott hjärta. Men hon har definitivt två sidor. Den andra sidan är ond. När vi bodde med henne så var hon väldigt gullig och hängde med oss, och nästa dag så hälsade hon inte ens och ville slänga ut oss. Så man fick verkligen trippa på tå kring henne. Hon är väldigt, väldigt speciell. Ofta var hon instängd på sitt rum och det kunde gå typ två veckor innan man såg henne.

Har ni någon kontakt nu?

– Ja, vi pratade efter hennes överdos och jag sa att hon jättegärna fick följa med till Sverige. Men då skulle hon in på rehab i Miami. Det sjuka var att jag sa till Rebecka att något skulle hända med Tila när vi flyttade ut från lägenheten. Att hon skulle ta en överdos eller något. Och så hände just det. När vi var där höll vi henne ändå rätt så stabil. Hon har ju aldrig haft så nära vänner som vi var, och så fort vi drog så visste jag att någonting skulle hända.


"Alla tar droger i LA"

Är det mycket droger i LA?
– Ja, alla tar droger. Och är det inte tunga droger så är det piller; smärtstillande, lugnande och allt möjligt. Man ser höga chefer på väldigt stora företag som drar kokain som att det inte vore någonting. Och hemma väntar deras familj och barn. De tar kola ena dagen och lugnande nästa för att de inte ska ha den ångest som kommer med drogerna. Det är en ond cirkel.

Men folk tar det alltså även på vardagar och inte bara ute på krogen?
– Jaja, drogerna är som vardagsmat för dem - det är som att ta en kopp kaffe. Och sedan ute på klubbarna tar man det helt öppet. Där är det så himla billigt också - som att ta en drink. Och det är väldigt lätt att få tag på.

Hur är kvinnosynen i LA?
– Det är inte direkt jämställt. Kvinnan förväntas städa, laga mat och ta hand om barnen. Helt klart. Jag har ingenting emot att vara kvinnan i förhållandet, jag tycker att det är kul att ta hand om min man. Det är inget dåligt i mina ögon. Men jag vill ju jobba hårt också och hitta en balans. Jag vill inte vara beroende av min man, att jag är fucked om han lämnar mig.

Om du googlar ditt eget namn, finns det något du hade velat ta bort?
– Det värsta är det där med Basshunter, det är så pinsamt. Vi var med FHM i Smögen och skulle jobba på en nattklubb. Så var Basshunter där och skulle uppträda, och vi hatade honom och hans låt. Jag och min kompis fick för oss att vi skulle förstöra för honom, så vi skrev "Sänk båten" på ett stort lakan, fast vi vet att det inte handlar om en båt. Så spang vi upp på scenen i trosor och med det lakanet. Vi lurade vakterna att vi ville stå uppe i DJ-båset för att vi älskar Basshunter och ville vara nära honom. Han blev skitsur först, men dagen efter kom han fram och tackade oss.Slutat dricka alkohol

Vilken fördom om dig vill du helst spräcka hål på?
– Att jag är blåst och dum i huvudet. Jag är inte det, jag är faktiskt väldigt smart och gick ut skolan med väldigt bra betyg. Att jag har vikt ut mig och visat brösten i tidningen är inte något som sitter i huvudet, det är bara en ytlig grej. Men det är jättesvårt, för folk ser på mig och ser ännu en modell och blåst brud. Jag får verkligen visa att jag kämpar, är seriös och inte dum i huvudet. Jag har utbildning och är inte som alla andra. Det tar tid att visa, men efter tag fattar folk.

Du har slutat dricka alkohol, varför?
– Jag drack inte på fyra år när jag var tillsammans med mitt ex. När vi gjorde slut så hade jag mitt galna år och nu har jag kille igen och festar inte. Alkohol är onödigt och skapar bara problem, och jag orkar inte förstöra min kropp heller. Man börjar ju bli gammal, haha. Nej, jag sitter bara hemma och jobbar dag och natt. Det är slöseri med tid att vara ute. 

Och du är vegetarian numera?

– Ja, mitt ex berättade för mig om köttindustrin och det var då jag bestämde mig för att bli vegetarian. Om folk vet om hur det där går till så förstår jag inte hur de kan äta kött. Det är helt fucked up. Och samma sak med päls.

Kommentera
Kopiera länk
Dela