Tisdag 21 Sep
Stockholm

Nu vill Pete Doherty göra schlager

Han har tidigare varit sångare i bandet The Libertines och i Babyshambles - för att sedan gå solo.
1 av 3
Han har tidigare varit sångare i bandet The Libertines och i Babyshambles - för att sedan gå solo. Foto: Stella Pictures
För ett par veckor sedan skulle han spela i Sverige. Men av oklar anledning ställdes det in.
2 av 3
För ett par veckor sedan skulle han spela i Sverige. Men av oklar anledning ställdes det in. Foto: Stella Pictures
Frågan är om stjärnan skulle klara drogtesterna under den stora tävlingen.
3 av 3
Frågan är om stjärnan skulle klara drogtesterna under den stora tävlingen. Foto: Stella Pictures

Pete Doherty i Melodifestivalen låter kanske som en udda kombination. Men i en intervju säger strulputten att det inte alls är omöjligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om bråkstaken Pete

Pete har inte bara gjort sig känd för sin musik, även för det tunga missbruk av droger han fastnat i. Han har även haft ett förhållande med supermodellen Kate Moss.

Pete Doherty, 33, har de senaste åren hållit sig på lugna mattan när det gäller kontroverser. Babyshambles-stjärnan har släppt ett soloalbum och flyttat till Paris. Nu verkar det vara dags för nästa steg i annan riktning. Nu vill Doherthy delta i Eurovision Song Contest.

- Jag sa till en tjej häromkvällen att jag gärna skulle vara med i Eurovision. Hon sa att det var tacky, men fuck that. Jag skulle väldigt gärna ställa upp och skulle älska att vinna för England. Jag har till och med rätt låt till det, säger Doherty i en intervju med franska L'Officiel, via NME.

Det återstår dock att se om Doherty kommer att göra "schlag" i saken och faktiskt ställa upp. Han skulle ha uppträtt i Göteborg och Umeå för två veckor sedan men ställde då in båda spelningarna på oklara grunder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela