Måndag 27 Sep
Stockholm

One Direction stämda för stulet namn

Namnförslag till killarna om de förlorar i rätten välkomnas - The Virgins kanske? Killarna har ju fått sexförbud från skivbolaget.
1 av 4
Namnförslag till killarna om de förlorar i rätten välkomnas - The Virgins kanske? Killarna har ju fått sexförbud från skivbolaget. Foto: Stella Pictures
Inga superförebilder för sina unga fans direkt...
2 av 4
Inga superförebilder för sina unga fans direkt... Foto: Stella Pictures
Bandet har gästat Sverige - vilket ledde till fullkomlig kaos och många fans hade samlats redan på Arlanda för att välkomna killarna.
3 av 4
Bandet har gästat Sverige - vilket ledde till fullkomlig kaos och många fans hade samlats redan på Arlanda för att välkomna killarna. Foto: Stella Pictures
Några lyckliga fans får en stund med killarna.
4 av 4
Några lyckliga fans får en stund med killarna. Foto: Stella Pictures

Popgrupp från Kalifornien med samma namn kräver att få lika mycket som britterna tjänat. Gånger tre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Slog rekord

Debutalbumet "Upp All Night" gick direkt upp som listetta i USA. Bandet slog därmed rekord som den första brittiska gruppen att lyckas med att placera sin första släppta platta på plats nummer ett.

One Direction består av Niall Horan, 18, Zayn Malik, 19, Liam Payne, 18, Louis Tomlinson, 20, och Harry Styles, 18. De tillhör skivbolaget Sony Music och Simon Cowells SYCO.

ENGLAND. Stackars det brittiska pojkbandet One Direction. Först får de inte ligga på sin turné - och nu verkar det som om deras populära bandnamn kan ryka. Anledningen är att de superheta killarna just nu fått en rejäl stämning på halsen.

Redan 2009 registrerade en inte allt för känd popgrupp i Kalifornien, USA, namnet One Direction. Och nu kräver de bland annat att pojkbandet slutar använda deras namn och ett skadestånd på 6,5 miljoner kronor.

Dessutom vill det mindre bandet snylta på stjärnskottens intäkter efter de enorma framgångarna, och kräver inte mindre än tre gånger det belopp som bandet tjänat, uppger The Guardian.

Brittiska One Direction, som slog igenom i "X Factor" 2010, har redan över fyra miljoner fans på Facebook och närmare tre miljoner följare på sin twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela