Torsdag 16 Sep
Stockholm

One Direction: "Hotat skära av oss pungkulorna"

Det amerikanska bandet är lacka på One Direction från England. De krävde både att bandet slutade använda, vad de hävdar, är deras namn - samt ett fett skadestånd.
1 av 6
Det amerikanska bandet är lacka på One Direction från England. De krävde både att bandet slutade använda, vad de hävdar, är deras namn - samt ett fett skadestånd. Foto: Scanpix/AP Photo/Charles Sykes
Vem som vinner i rätten återstår att se.
2 av 6
Vem som vinner i rätten återstår att se. Foto: Scanpix/AP Photo/Joel Ryan
Trots att fansen inte verkar vilja vänta på en rättlig process har det mindre bandet nu träffat sina advokater för att få slut på One Directions användning av deras namn. Trots hot.
3 av 6
Trots att fansen inte verkar vilja vänta på en rättlig process har det mindre bandet nu träffat sina advokater för att få slut på One Directions användning av deras namn. Trots hot. Foto: Scanpix/AP Photo/Luca Bruno
Bandet har tidigare fått det strikta direktivet att inte ligga, eller skaffa flickvän, under turnén.
4 av 6
Bandet har tidigare fått det strikta direktivet att inte ligga, eller skaffa flickvän, under turnén. Foto: Stella Pictures
Bandet har gästat Sverige - vilket ledde till fullkomlig kaos och många fans hade samlats redan på Arlanda för att välkomna killarna.
5 av 6
Bandet har gästat Sverige - vilket ledde till fullkomlig kaos och många fans hade samlats redan på Arlanda för att välkomna killarna. Foto: Stella Pictures
Några lyckliga fans får en stund med killarna.
6 av 6
Några lyckliga fans får en stund med killarna. Foto: Stella Pictures

Det amerikanska bandet One Direction stämde det brittiska succébandet men samma namn. Nu har brittiska fans tagit lagen i egna händer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Gjort stor succé

Brittiska One Direction har redan över fyra miljoner fans på Facebook och närmare tre miljoner följare på sin twitter.

ENGLAND/USA. Hatet mot den amerikanska grupp som stämt det brittiska succébandet One Direction, för användning av deras bandamn, har trappats upp. Efter att nyheten om en stämning florerat i media tog det brittiska bandets fans till extrema metoder för att stödja sina idoler.

– En tjej hotade med att mörda min pappa, berättar 18-åriga Sean, vars pappa är manager för det amerikanska One Direction, uppger The Sun.

– Det har varit så så många hatfulla mail, personer som hotat att skära av oss pungkulorna, berättar han.

Det amerikanska pojkbandet kräver att One Direction slutar använda deras namn och ett skadestånd på 6,5 miljoner kronor. Dessutom begär de tre gånger det belopp som det brittiska bandet tjänat, uppger The Guardian.

Registreade sitt namn redan 2009

Bakgrunden till stämningen är att det mindre bandet, från Kalifornien i USA, redan 2009 registrerade namnet One Direction. Brittiska One Direction slog igenom i talangprogrammet "X Factor" ett år senare.

Lyssna på One Direction (Brittiska) här:

Lyssna på One Direction (Amerikanska) här:

Kommentera
Kopiera länk
Dela