Men hon får mothugg av Eriksen som menar att även Blondinbella publicerar bilder på sig själv i bikini.
1 av 3
Men hon får mothugg av Eriksen som menar att även Blondinbella publicerar bilder på sig själv i bikini. - Foto: Stella Pictures
Det var den här serien med bilder som startade en stor debatt i Norge redan förra året.
2 av 3
Det var den här serien med bilder som startade en stor debatt i Norge redan förra året. - Foto: Faksimil Nettavisen
Isabella Löwengrip tycker att den norska bloggaren Caroline Eriksen borde tänka på vad hon bloggar om - och vad för bilder hon publicerar.
3 av 3
Isabella Löwengrip tycker att den norska bloggaren Caroline Eriksen borde tänka på vad hon bloggar om - och vad för bilder hon publicerar. - Foto: Stella Pictures/Faksimil Nettavisen

Blondinbella om norskans bikinibilder: "Blir ledsen"

Isabella Löwengrip attackerar den norska bloggerskan Caroline Berg Eriksens bikinibilder och menar att hon är en dålig förebild.


Mer om bikinibilderna

Anledningen till att Isabella Löwengrip fick frågan om bloggerskans bikinibilder var den stora debatt som följde i fjol efter att Eriksen publicerat bilderna på sin blogg.

Den norska bloggaren publicerar många inlägg om kost och träning och förespråkar den omskrivna dieten LCHF. En diet som kritiserats lika hårt som den har hyllats.

I det senaste numret av Isabella "Blondinbella" Löwengrips, 21, egna tidning "Egoboost" viker bloggerskan ut sig och poserade naken på omslaget. Det för att stödja den egna kampanjen "Size Me", som står för ett fritt ideal och att boosta unga tjejers självförtroende.

Men när Löwengrip nyligen var i Norge för att föreläsa om självförtroende och karriär var budskapet ett annat. Om norska storbloggerskan Caroline Berg Eriksens, 24, bikinibilder tar Löwengrip i ordentligt i sin kritik.

- Hon är en makthavare. Jag blir ledsen när jag ser detta. Det är säkert 14-15 år gamla tjejer som ser dessa bikinibilder och jag tror inte de mår bra av det. Man kan inte avfärda att yngre tjejer påverkas av att se dessa bilder, sa Löwengrip till norska VG.

"Inte fel att vara smal"

Vidare berättar Löwengrip att hon inte tycker att det är fel att vara smal - men att den norska bloggerskan borde tänka på vad hon sänder ut för signaler, eftersom hon är en förebild.

- Hon får gärna hålla på med LCHF och motion om det är vad som gör henne glad, men varför blogga om det? Jag vet att jag är en förebild och jag bloggar inte om vissa saker. Till exempel, jag skulle inte blogga om varje gång jag dricker alkohol, eftersom jag vet att jag är en förebild för yngre tjejer.

Bemöter kritiken

Uttalandet fick den norska bloggerskan att rasa.

– Det här är inget annat än en stor besvikelse. Blondinbella publicerar också inlägg med bilder på sig själv i bikini, och jag vet inte varför hon har mer rätt till det än mig eller andra. Hon hävdar uppenbarligen att det är fel att vara smal, men att hennes kroppsform är tillräckligt bra för att visas upp, säger Berg Eriksen, till tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!