Saknade stjärnor som snart kan åka ut på turné.
1 av 5
Saknade stjärnor som snart kan åka ut på turné. - Foto: Stella Pictures/Getty Images/Faksimil/Billboard
Trenden att väcka liv i döda ikoner startade på årets Coachella-festival där Tupac gjorde succé som hologram.
2 av 5
Trenden att väcka liv i döda ikoner startade på årets Coachella-festival där Tupac gjorde succé som hologram. - Foto: Getty Images
Marilyn Monroe kunde ha sjungit på sin dödsdag
3 av 5
Marilyn Monroe kunde ha sjungit på sin dödsdag - Foto: Stella Pictures
Planerar en turné med Elvis Presley.
4 av 5
Planerar en turné med Elvis Presley. - Foto: Stella Pictures
Finns en plan om att Jim Morrison från the Doors (i vitt) ska kunna gå omkring bland publiken och titta dem i ögonen.
5 av 5
Finns en plan om att Jim Morrison från the Doors (i vitt) ska kunna gå omkring bland publiken och titta dem i ögonen. - Foto: Faksimil/Billboard

Nu ska tre döda stjärnor åka på turné

Efter att Tupac gjorde succé som hologram väcks stjärnor som Elvis Presley, Jim Morrison och Marilyn Monroe till liv igen.


Hologram-trenden

Startade här.

Företaget som skapade Tupacs hologram, Digital Domain Media Group, har skrivit på ett kontrakt som ger dem exklusiva rättigheter att skapa en virtuell Elvis Presley för att åka på turné. Projektet kommer att kosta flera miljoner kronor och de säger sig bara vara i förstadiet av processen.

– Vi kommer inte att återanvända gamla bilder som världen redan har sett. Vi skapar en helt nya, exklusiva framträdanden så att fansen kan få nya upplevelser, säger Ed Ulbrich, kreativ chef, till Billboard.

"Ska kunna se dig i ögonen"

Även Jeff Jampol, som äger rättigheterna till artister som the Doors, Janis Joplin och Peter Tosh, hoppas kunna skapa 3D-figurer av ikonerna.

– Vi försöker komma på en lösning så 3D-karaktärerna kan gå omkring. Förhoppningsvis ska Jim Morrison kunna gå fram till dig, se dig i ögonen, sjunga till dig och sedan gå därifrån, säger han.

Redan i augusti var det tänkt att Marilyn Monroe skulle gå i Tupacs virtuella fotspår och uppträda som ett hologram på 50-årsjubiléet av sin död. Men företaget Digicon Media som stod bakom planen säger att det inte blir av på grund av att alla rättigheter runt stjärnans namn ägs av ett annat företag.

Så här såg det ut när förvånade besökare på Coachella-festivalen fick se Tupac "levande":

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!