Stockholm

Ulrik Munther om flickvännerna: "Det har varit ett par"

Nyheter24:s Mimmi Lexander har träffat Ulrik Munther.
1 av 7
Nyheter24:s Mimmi Lexander har träffat Ulrik Munther. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Ulrik slog igenom i "Lilla Melodifestivalen".
2 av 7
Ulrik slog igenom i "Lilla Melodifestivalen". Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Karriären tog dock fart på riktigt då Ulrik blev ett Youtube-fenomen. Hans tolkning av Lady Gagas "Born this way" blev en omedelbar succé och vips var Ulrik ett namn på allas läppar.
3 av 7
Karriären tog dock fart på riktigt då Ulrik blev ett Youtube-fenomen. Hans tolkning av Lady Gagas "Born this way" blev en omedelbar succé och vips var Ulrik ett namn på allas läppar. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Ulrik är nu aktuell med webbserien "Big in Japan" i SVT.
4 av 7
Ulrik är nu aktuell med webbserien "Big in Japan" i SVT. Foto: Faksimil "Big in Japan"/SVT
Serien sänds på fredagar i SVT Play i tio avsnitt under hösten 2012.
5 av 7
Serien sänds på fredagar i SVT Play i tio avsnitt under hösten 2012. Foto: Faksimil "Big in Japan"/SVT
Ulrik medverkade i våras i Melodifestivalen med låten "Soldiers".
6 av 7
Ulrik medverkade i våras i Melodifestivalen med låten "Soldiers". Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / MAJA SUSLIN / SCANPIX
Ulrik har hunnit bli 18 år. Glöm inte att skrolla ner för vuxentestet längst ner i artikeln!
7 av 7
Ulrik har hunnit bli 18 år. Glöm inte att skrolla ner för vuxentestet längst ner i artikeln!. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

SÖNDAGSINTERVJU. Han slog igenom som Sveriges sötaste 15-åring i Lilla Melodifestivalen, men har nu hunnit bli myndig. Dags att bli vuxen på riktigt? Nyheter24:s Mimmi Lexander har snackat fyllor, tatueringar och bortamatcher med Ulrik Munther.


Läs mer
Ulrik om "Big in Japan"

Ulrik är aktuell med webbserien "Big in Japan", där vi får följa med honom under hans turnésommar i Sverige. Resan avslutas med tio intensiva dagar i Japan med spelningar, promotion och fotograferingar. Serien sänds på SVT Play i tio avsnitt på fredagar under hösten 2012.

Hur var det att ha en filmkamera upptryckt i ansiktet dygnet runt?
— I början var det lite ovant, man blir lite långsam, eller hur ska jag säga... man tänker hela tiden på att det är en kamera med. De första minutrarna varje dag blir man lite mer reserverad och vågar inte riktigt, sådär. Men det kommer man i från sen, man vänjer sig.

Serien heter “Big in Japan” - hur stor är du egentligen i Japan?
— Det är väldigt svårt att veta, vi har ju frågat de vi jobbat med där borta om det gått bra, och de bara “Ja, ja, ja, allt är jättebra, jättnöjda”, så som alla japaner säger, för de är ju så övertrevliga och kan inte säga nej. Så det är lite svårt att få ett helt ärligt svar. Men för oss så känns det som det gått väldigt bra.

Var det mycket galna japanska tjejer som kom fram på gatorna?
— Nej inte direkt. Det mesta av marknadsföringen gjorde vi ju när vi var där. Vi hade inte gjort något innan egentligen. Så det är ju svårt att ha en större skaror av fans då. Men det blev fler och fler och det var några som stannade på hotellet och så.

Du har väldigt många tjejfans, du måste ju ha fått en del oanständiga förslag?
—Ja, några stycken, men mina fans är väldigt snälla. Det skullekunna vara mycket mer och mycket värre. De är ganska försiktiga,många såna här “Vill du gifta dig med mig?” är det väl. Menmina fans ju runt 14, 15 år. Och det är väl kanske lite yngre änatt man verkligen tar för sig på det sättet.


Du sa i enintervju någon gång att du aldrig haft tjej. Sedan berättade duatt det var ironiskt sagt. Hur ligger det till egentligen?
— Jaghar haft flickvän. Det har ju varit flera stycken. Min förstaflickvän hade jag väl när jag var 5 typ. Jag hade faktiskt tjejredan på dagis, eller tjej och tjej, jag pussade min första tjej dåi alla fall. Vi hade byggt någon koja och så. Men jag tänker interabbla upp alla mina flickvänner.

Du är singel nu - varför tog det slut med din senaste tjej?
— Varför tar någon relation slut? Och jag harju varit så ung, när man är typ 13, hur ofta håller det tills manär 80 liksom?

Du har sagt att du letar efter en snäll tjej,är inte det lite mesigt?
— Jo verkligen, vilken mes jag är!Fast grejen är att jag får så många frågor om hur min drömtjejser ut och så vidare. Jag vet inte om andra går runt med massaideal, men jag har inget sånt. Man märker väl när man träffarmänniskan vad det är vad man gillar med personen. Man kan gilla tvåhelt olika människor på olika sätt.


"Inte den som kör party med shots och sådär"


Du blev myndig i år,blev det en vild 18-årsdag?
— Det var faktiskt ganska lugnt medfamiljen. Sen hade jag en liten fest med de närmsta polarna ochdrack några öl, lagade mat. Det var lugnt ändå, inte det här“jag är 18 – nu kör vi!”. Sen har man väl fått chansen attköra den grejen nu senare.

Berätta!
— Nej! Eller vafan, jag är ingen riktig festkille. Jag kan tycka att det är göttatt dricka öl med polarna, men jag inte är inte den som kör partymed shots och sådär.

Men du har ju varit ute på turné, dåmåste det väl ha varit en del festande?
— Det har väl varitnågon gång som man druckit några öl efter en spelning, men deflesta gångerna har vi varit tvugna att dra tidigt för att vi harnågonting dagen efter. Och jag blir helt kass i rösten om jagdricker massa och ska upp och sjunga, så det funkar inte.

Hardu aldrig haft någon riktigt spårad fylla?
— Det är väl klart att alla har haft någon gång dedruckit lite för mycket, mer än vad de borde ha gjort. Men man lär välsig av sina misstag.

Markoolio berättade i "Shulman Show" atthan under sina uppträdanden back in the days raggade upp sina tjejer genom att gå fram tillfansen som stod längst fram och – mitt under en låt – viska att de skulle hänga med på efterfest sen. Har du gjort något sånt?
—Verkligen inte, det är inte riktigt så jag jobbar. Mitt kärlekslivoch mitt artistliv är två helt olika saker. När jag är ute ochjobbar så jobbar jag. Jag försöker hålla i sär det.


Tänkte tatuera sig i Japan


Du verkar så himla snäll och lugnoch...
— (Avbryter) Tack!

Haha, jag ville mer komma tillatt du verkar lite orimligt lugn. Får du aldrig lust att bara skitai allt och typ... slå sönder ett hotellrum?
— Jag har aldrigkänt att det kliar i fingrarna så att jag vill slå sönder något.Men klart att man känner ibland att man skulle vilja skita i allaandra och inte behöva ta något ansvar för något. Men det kommerju med jobbet att man måste vara lite vuxnare än vad man annarshade varit. Klart att man kanske vill gå loss någon gång och barapartaja, men det är ju olika hur man är som person. Jag är mer föratt umgås.

Andra rockstjärnegrejer då – blir det ingatatueringar eller så?
— Det var faktiskt rätt nära att jagtatuerade mig i Japan. Men så fick vi inte till det riktigt. Japanertatuerar sig inte, det är typ bara maffian, så det fanns ingatatuerare att gå till. Men tanken var att jag skulle göra trejapanska tecken som hade med dokumentären att göra. Tecknena skullestå för “Made in Japan”. Och så skulle man döpa serien tilldet. Jag hade ju i och för sig inte tänkt igenom detjättemycket...

Nej, det låter inte så genomtänkt. Trejapanska tecken, är inte det lite väl 90-tal och white trash?
—Ja, så kan det väl vara. Och överlag att skriva saker med texttröttnar man nog på ganska lätt. Men jag hade ju aldrig gjortjapanska tecken i Sverige. Det var ju för att det var första gångeni Japan och att det skulle bli en grej att vi skulle filma när jagtatuerade och så.

Riktigt bra pr för serien?
— Precis,precis, man får ju tänka lite. Haha, nej men det kanske var bra attdet inte blev någonting. Men det är inte omöjligt att jag tatuerarnågot annat i framtiden.

Gillar du tatuerade tjejer?
—Vadfan är det för fråga? Haha... det är väl inte tatueringarna dethänger på?


Vuxentestet


Okej – dags för vuxentestet. Svaraärligt nu!
— Okej...?

Öl eller vin?
— Öl, föratt öl är godare! Jag har druckit mer öl än vin. Jag tycker i ochför sig att vin kan vara gott, det tyckte jag inte alls när jag varyngre. Då fick jag ju i och för sig inte dricka alls, hehe...

Klubb eller hemmakväll?
—Hemmakväll. Jag var ute på klubb med mina kompisar nyligen iGöteborg. Tydligen så skulle vi till en nattklubb, och jag är intejättemycket för det. När vi kom dit så var det med en gång massafolk som började kolla på mig. Det var svårt att dansa själv kanman säga. Jag var tvungen att dra efter någon timme, jag varotaggad också för att jag skulle jobba dagen efter. Det blir såfel när folk kommer fram och man inte är positiv hela tiden, förpå ett sånt ställe förväntar sig folk att man är taggad på attfesta. Nattklubbar är inte min grej.

Bli uppraggad ellerragga upp?
— Ragga upp. Att bli uppraggad blir jag ju ändå dåoch då. Jag får så mycket av det, att folk kommer fram. Om mansjälv har ställt in sig på någonting så är det svårare ochroligare. Jag skulle inte säga att jag är bra på att ragga, det ärjag verkligen inte. Jag är verkligen novis på att ragga, men det ärju roligt om man ser någon som man är intresserad av och lyckasragga upp personen.

Dumpa eller bli dumpad?
— Att blidumpad. Jag är jättejättedålig på att göra slut. Jag fårångest, det är inte kul. Det är självklart tråkigt att blidumpad också, men då får man ändå hantera det hur man vill, detär bara man själv som blir ledsen. Då kan man gå hem och gråtalite och skriva en låt. Det är svårare att dumpa, jag har fåttgöra det några gånger och jag är dålig på det, det är svårtatt vara uppriktig på det sättet.

Borta match ellerhemmamatch?
— Vad menar du? Det kan man ju tolka på väldigtväldigt många sätt.

Jag menar om du hellre går hem mednågon du raggar upp på krogen eller om du föredrar att ta hem personen till digsjälv?
— Jag gillar ju att sova i min egen säng, så jagskulle väl säga hemmamatch i så fall.


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.