Paulina "Barbie" Starborn dissades av Idol-juryn men släpper ny singel.
1 av 3
Paulina "Barbie" Starborn dissades av Idol-juryn men släpper ny singel. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5/Youtube
När hon var med i Djungels drottning avslöjade hon barbiedieten, att äta allt rosa.
2 av 3
När hon var med i Djungels drottning avslöjade hon barbiedieten, att äta allt rosa. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5
Nu siktar hon på att slå med sin musik.
3 av 3
Nu siktar hon på att slå med sin musik. - Foto: Yessica Thor / Stella Pictures

"Barbies" Idolmedverkan dissas av juryn – men nu släpper hon ny singel

Idoljuryn gillade inte vad de hörde, men Paulina "Barbie" Starborn låter inte det stoppa henne. I stället kör hon på och släpper sin nya singel.


Stor utomlands – förklaringen

Du verkar vara större utomlands än på hemmaplan, vad tror du att det beror på?

– Detta handlar bara om jantelagen, de hade helst vilja se lilla Barbie springa ut och gråta, då hade de fått sin show. De hade inte räknat med en Barbie som skulle stå upp för sig själv och komma in med Girlpower. Anders Bagge verkade ju gilla mina geléhallon i alla fall. Det kanske är en diet som hela juryn borde börja med, så att de blir lite gladare, säger Paulina till Nyheter24.

Paulina "Barbie" Starborn, 25, är mest känd för sin medverkan i dokusåpan "Djungelns drottning" och för att ha profilierat sig som en tjej som enbart äter rosa mat.

– Jag gillar att se ut som en Barbie, jag har långt blont hår, jag älskar rosa läppstift, jag brukar ha blå ögonskugga, jag tycker Barbie är fin, berättade hon då för Nyheter24.

Förra året lanserades hennes singlar i USA, Tunisien, Polen, Schweiz och Italien, dessutom toppade hon listorna i Ryssland – före världsstjärnor som Rihanna.

Men det verkar inte gå lika bra här hemma i Sverige. I går deltog hon nämligen i Idol i TV4 och hennes medverkan dissades helt av juryn, bestående av Laila Bagge Wahlgren, Alexander Bard och Anders Bagge

– Har du lyssnat på dig själv? Du tycker att du låter bra? Då är du tondöv, säger Laila Bagge Wahlgren efter Paulinas audition. 

– Kom ihåg namnet Paulina Starborn, säger Paulina innan hon skickas ut.

– Det gör vi. Vi associerar det med stöddighet och brist på självinsikt, avslutar Alexander Bard.

Vad kände du efter din audition?

– Anledningen till att jag sökte Idol var för att visa hur Idol funkar. TV4 ringde upp mig och ville att vi skulle göra ett reportage, de hade full koll på min karriär utomlands. Allt var bara PR rakt igenom och det är det jag ville visa med min medverkan. Hur många från Idol har blivit världsartister? Inte så många. Att vara artist handlar om att ha en personlighet, det handlar inte om att vara musikaliskt korrekt, säger Paulina till Nyheter24.

Paulina är även kritisk till att tjejer inte får tycka om Barbie här i Sverige.

– Det jag även ville visa med Idol är att när det gäller jantelagen så är det tabu rakt igenom att gilla Britney Spears eller att gilla rosa, man ska kalla varandra "hen", killar får inte gilla blått och spela fotboll, tjejer får inte gilla rosa och Barbiedockor. Utomlands är det inte så, de tycker inte att Barbie är något som man "inte får gilla", de ser Barbie som någon som vågar stå för sin sak. Utomlands är folk mer egna individer och man blir accepterad för den man är, vilket Sverige borde ta lärdom om, avslutar Paulina.

I samband med sin tevemedverkan släppte hon också sin nya singel "Perfect life". 

Lyssna på Paulinas nya singel, "Perfect life", här:


Se också hennes Idol-audition från i går här:

Idol 2013 del 5

Här är Paulinas tidigare singel "Never gonna let me go":


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!