1 av 3
- Foto: Beatrice Lundborg
2 av 3
- Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
3 av 3
- Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Efter 150 berättelser om våldtäkt: Här är låten som ska ändra lagen

För att förändra synen på sex fick flera artister tolka de berättelser om sex och sexuellt våld som samlats in sedan i maj. Nu kan du lyssna på resultatet.


Gör din röst hörd

Initiativtagarna vill uppmana människor att ställa sina egna krav, via Facebook, Instagram och Twitter, på vad allmänheten och makthavare behöver "FATTA" gällande temat. 

Använd hashtaggen #FATTA och skriv ”#FATTA att:” samt vad du vill förmedla. 

Det var i maj tidigare i år som tre unga män friades från våldtäkt – trots att de fört in en tom vinflaska i en ung kvinnas underliv så att hon började blöda

Den friande våldtäktsdomen väckte starka reaktioner och fick stor medial uppmärksamhet. Något som fick organisationerna Femtastic och Crossing Boarders att ta initiativet till kampanjen "FATTA". 

Ungefär samtidigt som de tre männen friades började de två organisationerna sitt arbetet med att samla in berättelser om sexuellt våld. De 150 anonyma berättelserna tolkades sedan av artisterna Syster Sol, Cleo, Kristin Amparo och Nasteho Osman

Resultatet blev låten "FATTA".

– Kampanjen fokuserar på att kritiskt granska normer kring sex och sexuellt våld samt lagstiftningen. Musiken är ett starkt språk och vi behöver nå ut på olika sätt till människor om vi vill skapa förändring, säger Vanessa Marko, grundare av Femtastic, i ett pressmeddelande. 

Lyssna här:


Följ hashtaggen på Twitter här:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!