Filmstjärnan döms till fem månaders fängelse.
Filmstjärnan döms till fem månaders fängelse. - Foto: Stella Pictures

Mikael Persbrandt döms till fängelse för narkotikabrott

Skådespelaren Mikael Persbrandt döms till fem månaders fängelse för narkotikabrott efter att ha ertappats med kokain.


STOCKHOLM. Sammanlagt är det elva personer som döms i den stora kokainrättegången vid Stockholms tingsrätt. Mikael Persbrandt, som nekat till brott, döms till fem månaders fängelse för narkotikabrott.

"Lite VIP"

Enligt domen har stjärnskådisen köpt kokain för ungefär 12 000 kronor, något som går under ett narkotikabrott av normalgraden skriver tingsrätten i sin dom.

Det ska enligt domen finnas flera avlyssnade samtal där andra inblandade pratar om Persbrandt som ”lite VIP”och det berättas om att han under den innevarande veckan handlat på kredit för "12 lax".

Persbrandt själv säger att det inte är han som har haft kontakterna med det som kallas för "försäljningstelefonen".

Inget skäl att inte döma till fängelse

Man skriver i domen att Persbrandt tidigare är dömd för ringa narkotikabrott och att "artvärdetoch straffvärdet av brottet medför att det saknas förutsättningar att döma till en ickefrihetsberövande påföljd".

Därför bestäms alltså straffet till just fem månaders fängelse.

– Domstolen har kommit till samma slutsats som vi gjorde. Fem månaders fängelse är rimlig påföljd med hänsyn till brottet, säger åklagaren Lars Ågren till Aftonbladet.

Domen har överklagats, uppger Persbrandts advokat för Aftonbladet.

/
Dom
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Kungliga Operan ställer in efter olycka

Rickard Sjöberg svarar på hånet för sin klädsel: "Det var ju..."

Rickard Sjöberg och hustrun Annika Sjöberg hamnade vid "modellbordet" med bland andra Marcus Schenkenberg. En detalj på bilden fick en följare att reagera...

Liljestrand: Ska bli ett läsande land på nytt

Efter otaliga krislarm kom nyligen en rapport som visar att barns läsning ökar. Nu vill kulturminister Parisa Liljestrand (M) se att hela samhället sluter upp för att fortsätta trenden. Att se till att vi blir ett läsande land på nytt är en av regeringens viktigaste uppgifter, säger hon till TT.

Desiré Inglanders kaxiga hån mot Armand Duplantis 

I en video på Tiktok fylld med bilder på Armand Duplantis, passar Desiré Inglander på att håna – och hylla – sin pojkvän.

Nassim Al Fakir talar ut – mamman var med i kända ökända sekten

1 timme sedan
Nassim Al Fakir öppnar upp sig om sin barndom och mamman som blev Jehovas vittne. Det blev starka känslor i programmet Över Atlanten.

Cher anklagas för att ha kidnappat sin son

1 timme sedan
Cher anklagas av sin son Elijah Allmans fru för att ha anlitat fyra män som ska ha fört bort sonen från ett hotellrum i New York där han och hustrun Marie Angela King vistades.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.