Med hjälp av läsare hittade Tyra tjejen som skrivit den elaka kommentaren.
1 av 3
Med hjälp av läsare hittade Tyra tjejen som skrivit den elaka kommentaren. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Tidigare i år gick hon ut och berättade om sitt tablettmissbruk.
2 av 3
Tidigare i år gick hon ut och berättade om sitt tablettmissbruk. - Foto: David Sica / STELLA PICTURES
Tyras hästintresse har alltid varit stort. Hon driver även en hästblogg.
3 av 3
Tyras hästintresse har alltid varit stort. Hon driver även en hästblogg.

Tyras näthatare upptäcktes – fick sparken

Elaka kommentarer och påhopp är vardagsmat för många på nätet. Bloggaren Tyra Sjöstedt fick nog.


Läs om när bloggaren la ner sitt företag

Tyra drev tidigare webbshoppen Style By Tyra. Efter nedläggningen tyckte bloggaren att det kändes tomt. 

"Du borde ta ditt eget liv". Den kommentaren hittade Tyra Sjöstedt, 28, i sin blogg. Bloggaren, som dagligen får tampas med negativa kommentarer och ifrågasättande, kände att det fick vara nog. I ett inlägg på bloggen bad hon läsarna om hjälp att spåra kommentarens ip-adress. Och det gav resultat. Ett förvånande resultat.

– Ska man skratta eller gråta när ip-adressen går till SOS Alarm på Rådmansgatan i Stockholm, skriver Tyra på sin blogg.

Fick sparken

Kommentaren kom från en inhyrd vaktmästare på SOS Alarm, som på arbetstid skrivit till Tyra. SOS Alarm kontaktade Tyra och berättade att kommentaren inte är i enighet med deras värderingar och att de kommer ta händelsen på största allvar. Senare samma dag meddelade Tyra att den inhyrda vaktmästaren fått sparken. 

Fortsätta jaga

Tyra tackar SOS Alarm för deras insats och att de tagit händelsen på så stort allvar. Hon poängterar även att SOS Alarm inte haft någonting med kommentaren att göra.

– Nu råkade det bara vara så att kommentaren kom från en av deras datorer och från vaktmästaren som jobbade hos dem, skriver hon på bloggen. 

Det lyckade försöket har fått Tyra att vilja fortsätta jaga näthatare. Och hon hoppas att fler bloggare gör likadant. 

/
/
SOS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen har särskild händelse under Eurovision

Bonde-Ellinors syrliga ord om Filip: "Jag är ledsen men..."

Ellinor Eke-Göransson blev "Bonde-Ellinor" med hela svenska folket efter att hon träffat Filip Nilsson i Bonde söker fru 2021. När paret gjorde slut året därpå så var det många tittare som blev nyfikna över vad som hänt egentligen.

Masked Singer anmält fyra gånger: "Obehagligt"

1 timme sedan
Masked Singer Sverige är en stor succé på TV4. Varje vecka lockar underhållningsprogrammet med Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El-Refai miljonpublik. Men det finns en del detaljer som har fått tittarna att anmäla programmet.

Ryssland efterlyser regimkritisk författare

3 timmar sedan
Den ryska polisen har efterlyst författaren Daria Serenko. Det är ännu ett exempel på det allt hårdare klimatet för regimkritiker i landet.

"Stöld"-regissören: Vi har upplevt rasismen

3 timmar sedan
För regissören Elle Márjá Eira och huvudrollsinnehavaren Elin Oskal är det hat mot samer som skildras i filmen "Stöld" i högsta grad verklighet. Vi upplevde det faktiskt mitt under inspelningen, säger Elle Márjá Eira.

Det måste "Paradise"-deltagarna göra för att få ligga i huset

3 timmar sedan
Den nya säsongen av “Paradise” har haft premiär, och precis som tidigare så finns det strikta regler kring sex och samtycke. – Vi tänkte först det här med tummen upp skulle vara skit-cringe, säger deltagaren Josefine Horst.