Måndag 18 Okt
Stockholm

Sebbe Staxx spelar sig själv i filmen om sitt liv

Sebbe Staxx under en konsert.
1 av 2
Sebbe Staxx under en konsert. Foto: Anders Wiklund/TT
Ola Rapace regisserar.
2 av 2
Ola Rapace regisserar. Foto: Per Larsson / TT

"En svensk '8 mile' fast med mer action". Ja, det verkar inte bättre när Sebbe Staxx liv blir film – med hjälp av Ola Rapace.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Skandalomsusad

Sebbe Staxx har flera gånger varit i blåsväder. Han har bland annat dömts för olaga hot efter tweets riktade mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Han skrev bland annat "jag vill döda bögen".

Så sent som i höstas släppte Kartellen låten "Svarta duvor & vissna liljor" tillsammans med Timbuktu. Där rappar den sistnämnde bland annat om att "dunka Jimmie gul och blå".

Hiphopgruppen Kartellens frontman Sebastian "Sebbe Staxx" Stakset har redan gjort en pjäs baserad på sitt liv. I januari släpper han en självbiografi om hur han mötte Gud. Nu ska boken även bli film – där Sebbe Staxx själv spelar huvudrollen.

Regisserar gör skådespelaren och Staksets polare Ola Rapace.

– Jag skulle inte vara med om jag inte trodde att filmen kan bli det bästa som någonsin har gjorts, och inte bara i Sverige. Det är en fruktansvärt bra historia och jag tror att filmen kan bli lika bra, säger han till Aftonbladet.

"En svensk '8 mile' fast med mer action"

Den som skulle vilja vara elak skulle kanske kalla projektet för en svensk "8 mile", ni vet filmen där Eminem spelar sig själv (eller "B-Rabbit" Smith som han heter i filmen). Men i det här fallet är det faktiskt Stakset själv som gör jämförelsen.

– Man kan säga att det blir en svensk ”8 mile” fast det kommer att vara mer action, säger han till Aftonbladet.

Enligt Stakset har flera filmbolag redan hört av sig och nu håller teamet på att överväga vilka de ska samarbeta med.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela