Lördag 18 Sep
Stockholm

Svenska Camilla tävlar i Miss Universum – så lever hon som skönhetsdrottning

1 av 8
Camilla blev Fröken Sverige 2014.
2 av 8
Camilla blev Fröken Sverige 2014. Foto:
3 av 8
Nu åker hon för att representera Sverige i tävlingen "Miss Universum".
4 av 8
Nu åker hon för att representera Sverige i tävlingen "Miss Universum". Foto:
Hon säger att hon alltid dragits åt skönhetsindustrin.
5 av 8
Hon säger att hon alltid dragits åt skönhetsindustrin. Foto:
– Efter att  jag vann Fröken Sverige så lämnade jag mitt jobb för att fokusera på Miss Universum till 100 procent, säger hon till Nyhetet24.
6 av 8
– Efter att jag vann Fröken Sverige så lämnade jag mitt jobb för att fokusera på Miss Universum till 100 procent, säger hon till Nyhetet24. Foto:
7 av 8
Nyheter24 önskar henne stort lycka till.
8 av 8
Nyheter24 önskar henne stort lycka till. Foto:

26-åriga Camilla Hansson åker om mindre än en vecka iväg till Miami för att representera Sverige i skönhetstävlingen Miss Universum. Nyheter24 tog ett snack med henne angående förberedelserna, förväntningarna och kravet på size zero.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Miss Universum

Tävlingen hålls i Miami. Finalen är den 25 Januari men Camilla åker dit drygt en månad innan då deltagarna är med i tävlingen under tre veckors tid.

Några snabba

Favoritmat: Svensk husmanskostLyssnar på: Våra Svenska artister som Avicii och Swedish House Mafia  såklart!

Favoritfilm: Notting Hill med Julia Roberts och Hugh Grant.

Ett måste i kylen: Citron.

Favoritträningsform: Dansa.

Snyggaste kändiskillen: Andy Garcia på 90-talet.

Berätta någonting vi inte vet om dig: Jag gillar att designa klänningar som en hobby och har designat några egna cocktail klänningar inför Miss Universum som jag kommer ha på mig.

Du vann fröken Sverige. Hur såg ditt liv ut innan?

– Jag är uppväxt på Östermalm i Stockholm med min familj. Innan jag vann Fröken Sverige arbetade jag med fastigheter och studerade även kostrådgivning eftersom jag är väldigt passionerad över hälsa, säger Camilla till Nyheter24.

Vad var skillnaden efter att du vunnit?

– Efteratt jag vann Fröken Sverige så lämnade jag mitt jobb för att fokusera på Miss Universum till 100 procent. Tiden efter det har jag arbetat med välgörenhet och som ambassadör för olika företag. Bland annat så är jag ambassadör för välgörenhetsorganisationen Operation Orphan som hjälper utsatta barn i samhället, säger hon och fortsätter: 

– Det har nu gått nio månader sedan jag vann Fröken Sverige och om några dagar ska jag iväg och tävla. Det är nästan överväldigande.

Berätta, hur kommer det sig egentligen att man vill bli skönhetsdrottning?

– Jag har alltid sett upp till de deltagande kvinnorna i Miss Universum. För mig representerar de vackra kvinnor med drivkraft och självsäkerhet som har vågat satsa. Jag kände även att det är en bra plattform att ha eftersom den uppmärksamhet som Miss Universum ger gör det möjligt att ta ens arbete, både inom välgörenhet och karriären, till en annan nivå.

Har du alltid velat jobba med skönhet/modellande eller hade du andra planer som yngre?

– Jag har alltid främst varit intresserad av företagande och entreprenörsskap. Jag har alltid sett upp till stora företagsledare som jobbat upp sig från noll till att nu ha ett imperium, säger hon.

Började redan som 4-åring

Camilla berättar att intresset för skönhetsindustrin och Miss Universum kickade igång redan som barn.

– För ett tag sen visade min mamma mig ett foto på mig från 4-årsåldern där jag och min syster lekte Miss Universum, så det har ju funnits där någonstans. Men jag har i grund och botten ett affärssinne, så min nisch är helt enkelt kombinationen av de två. Jag tror någonstans att jag var menad att göra detta.

"Få modeller har möjligheten att ha en röst i samhället"

Hon påstår att själva modellandet aldrig lockat henne, utan själva kombinationen mellan att vara en röst i samhället och representera en självsäkerhet som kvinna.

– Som sagt, drömmen har ju alltid funnits där. Jag satt och tänkte på hur jag ville att min karriär skulle utvecklas och jag tänkte att jag ändå skulle satsa på det här. Jag tycker att det här passar mig bättre än att endast vara modell. Modellande var aldrig något som inspirerade mig så mycket eftersom det bara handlar om det yttre. Fröken Sverige representerar så mycket mer. Man är en förebild för många och får chansen att uttrycka sig själv och ha en röst.

Hur menar du då?

– Väldigt få modeller har möjligheten att ha en röst i samhället. Det handlar också om din karaktärsstyrka, intelligens och din självsäkerhet som kvinna. Som Fröken Sverige måste du veta vem du är och vad du står för.

Vad är dina förväntningar?

– Jag hoppas på att göra Sverige stolt.

Hur är det att konstant bli bedömd efter sitt utseende?

– Jag anser att utseende kan bara ta dig till en viss punkt. Det kan öppna dörrar för dig men om du inte har något mer bakom det så stängs dörrarna igen. För mig är det viktigare att bli bedömd efter mina prestationer och vad jag gör och säger.

Men om det är en skönhetstävling – är intervjun så viktig då?

– På Miss Universum bedöms helheten och det är därför intervjun är det viktigaste momentet. Det är klart att man måste ta hand om sig själv men jag tycker att skönhet är en sammanslagning av alla dina unika egenskaper.

Hur är det med ätstörningar i branschen? Är det vanligt?

– Tyvärr verkar en del typer av catwalk modelljobb kräva "storlek 0"-modeller och det är något som inte borde vara tillåtet. Jag tycker verkligen synd om de tjejer som dras in i det. 

Hur gör du själv?

– Jag personligen känner inte trycket att vara så smal. Jag har snarare fokuserat på att bygga muskler för att forma kroppen, särskilt nu inför Miss Universum. Jag tycker att ha kurvor och en stark kropp är bra – det tyder på sundhet.

De hårda förberedelserna innan tävlingen

Man kan tro att det är enkelt att bara gå ut på den stora scenen och posera. Men Camilla berättar att det krävs lång förberedelse innan tävlingen.

– Det är mycket förberedelser som krävs, mer än vad de flesta tror. Men jag har fått mycket hjälp och det är jag väldigt tacksam över. Jag har haft tur nog att kunna träna med en av dom bästa coacherna i världen. Han heter Romeo och det har varit lika mycket mentala som fysiska förberedelser.

Vad tränar ni på?

– Vi har tränat allt från intervjuteknik, hur man ska röra sig på scen, hur man hanterar nerverna till hur man sminkar sig och hur man använder sitt kroppsspråk. Han har också hjälpt till att sätta ihop min garderob. Sen har jag även fått hjälp av min personliga tränare, kostrådgivare, sponsorer, min assistent Malin och olika designers samt nära och kära, säger hon.

Vad är det bästa och sämsta med att göra det du gör?

– Den bästa biten är att jag älskar precis det jag gör. Det är en av mina drömmar som går i uppfyllelse. Den värsta biten är att, eftersom jag är så engagerad och fokuserad på vad jag gör, så har det påverkat delar av mitt privatliv. Till exempel har jag inte alltid kunnat vara med familj och vänner så mycket som jag skulle vilja. De är oerhört viktiga för mig och har varit ett enormt stöd.

Hur ska man tänka när man bara får ett nej,nej och åter nej. Allt går åt helvete och du har ingen som tror på dig?

– Din karriär kommer alltid att ha upp- och nedgångar. Men du måste bara fortsätta och tro på dig själv. Uthållighet är en oerhört viktig egenskap för att få dig dit du vill. Om du tror på något tillräckligt starkt så kan ingen stoppa dig, men ingen kommer bara att ge det till dig. Självklart ska du lyssna på andra ibland, men välj noga vilka du lyssnar till. Omge dig med positiva människor.

– Du måste arbeta hårt för vad du vill i livet, och att få ett nej ibland är en del av det, avslutar hon.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela