- Foto: Jonas Ekströmer/TT, Fredrik Sandberg/TT BILD

Assistenten fick högre lön för att hålla tyst om övergreppet

Assistenten berättar att hon blev sexuellt trakasserad av TV4-profilen Martin Timell – och att hon sedan fick betalt för att vara tyst.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

I kölvattnet efter skandalen kring Harvey Weinstein uppkom hashtaggen #metoo, och där har miljontals kvinnor vittnat om sina fruktansvärda erfarenheter om sexuella trakasserier och våldtäkter.

I Sverige har både medieprofilernas Cissi Wallin och Lulu Carters berättelser uppmärksammats. Den sistnämnda jämförde TV4-profilen Martin Timell med just Harvey Weinstein. 

På SVT utreds en högt uppsatt chef för sexuella trakasserier, och nu skakas även TV4 av det faktum att Martin Timell – en av deras största profiler anklagas för sexuella trakasserier. Under torsdagskvällen stod det även klart att Timell är tagen ur tjänst. 

Det var på en jobbfest som Timell ska ha antastat en ung kvinnlig assistent, något hon berättar om för Aftonbladet. Kvinnan hade suttit i en badtunna och sträckt sig upp för att hämta en tändare.

– När jag böjde mig bakåt tog han hela sin hand innanför mina bikinitrosor och stoppade upp den mellan mina ben, säger hon till Aftonbladet.

Hon beskriver att hon blev chockad och att TV4-profilen "höll kvar sin hand, tog ett hårdare tag och gick upp". Det ska även finnas flera vittnen till Timells övergrepp. 


Martin Timell. Bildkälla: Johan Engman/TT Bild 

Kvinnan avslöjar även att hon fick lönehöjning – för att hon inte skulle berätta för någon om vad som hänt henne. 

– Jag fick högre lön för att vara tyst, säger hon till Aftonbladet.

Enligt kvinnan fick hon "några tusenlappar".

Att hon skulle ha fått högre lön förnekas av Anna Rydin, som då var vd på produktionsbolaget Meter Television.  

Rydin bekräftar dock att ledningen var medvetna om händelsen på jobbfesten och profilens agerande, och att det hela hanterades som ett personalärende.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

TV4
/
/
/
/
Tittar du på Äntligen hemma?
Tack för din röst!