Tisdag 27 Jul
Stockholm

Danny Saucedo sprider lögner om cancer – får stenhård kritik

Bild på Danny Saucedo och en skärmdump från hans instagram där han pratar om cancer.
1 av 2
Danny får hård kritik för sitt cancer-uttalande. Foto: TT/Instagram
Tweet från Agnes Wold där hon kritiserar Saucedo
2 av 2
Agnes Wold kritiserade Danny Saucedo. Foto: Twitter

Artister, forskare och canceröverlevare sågar nu Saucedo, som tror sig veta att cancer orsakas av svamp.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Popstjärnan Danny Saucedo har hamnat i rejält blåsväder – och på hans insta pågår nu en het debatt om cancer. 

Saucedo menar nämligen att cancer orsakas av svampinfektion, något som skapat stor vrede hos hans följare. Danny själv har tagit bort ett av sina inlägg om cancer, och skriver i ett nytt att "verkar som vi uppfattar saker olika". 

Att cancer skulle orsakas av svamp är en seglivad myt som saknar bevis. Men Danny Saucedo verkar övertygad.

I den sura miljön så trivs cancer-svampen, men jag orkar inte tjafsa med negativa människor som inte ens vill lyssna”, skriver Danny Saucedo själv i kommentarsfältet. 

En som går till angrepp mot Saucedo är bakteriologen Agnes Wold, som twittrat ut en skärmdump på Saucedos egna slutsatser. 

Tweet från Agnes Wold där hon kritiserar Saucedo

"Som tur är, får man inte behandla cancerpatienter utan att ha vårdutbildning och legitimation", skriver Wold på Twitter.

Men det är inte bara Wold som är arg. Många i Dannys egna kommentarsfält, vissa med egna erfarenheter av cancer, är upprörda. 

"Har tyvärr svårt att finna respekt för någon som 'medicinerar' cancerpatienter utan läkarlicens. Oärligt och ovärdigt", skriver Maja som själv överlevt cancer. 

Även popstjärnan Marit Bergman är förbannad på Saucedo. 

"Du vet att jag älskar dig Danny men jag tycker det är obehagligt när du sprider myter som såpass allvarliga saker som cancer till dina följare", skriver Bergman.

Mer om "cancersvamp"

Att cancer skulle vara en svampinfektion är en seglivad myt som helt saknar bevis. De som menar att cancer är en svamp menar att sjukdomen lätt kan undvikas genom rätt kost och att cancer kan botas genom att injicera bikarbonat. Metoden har alltså inget stöd i forskning, och teorin om ”cancersvamp” används av låtsasläkare för att tjäna pengar på cancersjuka människor. 

Om du vill lära sig mer om cancer, eller på riktigt stötta kampen mot sjukdomen, kan du läsa mer på Cancerfondens hemsida

Borde Danny Saucedo be om ursäkt?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela