17 åring häktad
Det var under onsdagskvällen en polisman sköts till döds. - Foto: Tommy Holl/TT/Stella Pictures

Nina Glimsell efter polismordet: "Patetiska män som borde skaffa sig ett jobb"

Det var under onsdagskvällen som en 33-årig polis sköts till döds i Biskopgården, Göteborg. Under lördagen begärdes en 17-åring man häktad. TV-profilen Nina Glimsell valde att diskutera händelsen på sin Instagram.


Under onsdagen vid 22.30-tiden avlossadet en rad skott i Biskopsgården, Göteborg som skulle komma att ta en 33-årig polismans liv. Under lördagen begärdes en 17-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på polismannen. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Häktningsförhandlingarna startar i morgon den 4 juni i Göteborgs tingsrätt klockan 10.00.

Hittills har polisen gått ut med olika teorier om vad som skulle kunna varit motivet till mordet. 

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

Enligt uppgifter till Expressen ska den då maskerade och beväpnade 17-åringen närmat sig en grupp ungdomar tillhörande Jobenätverket, som  satt och pratade på en bänk. En av dem på parkbänken, en man i 20-årsåldern, har tidigare utsatts för ett mordförsök av 17-åringen och ska då ha fruktat för sitt liv.

20-åringen ska då ha sprungit för att ta skydd i en trappuppgång, fullt övertygad om att 17-åringen var där för att skada honom.

Enligt poliser med insyn ska det sedan ha avslossats skott på platsen, vilket fick den 33-årige polismannen att söka sig till platsen på sin moped. 

Då ska 17-åringen höjt sitt vapen och avfyrat de dödande skotten mot polisen. Teorier om att polisen ska ha misstagits för att vara någon annan förekommer,  skriver GP.

TV-profilen: "Dags att visa konsekvenser"

Sociala medier har kokat under de senaste dygnen och många kända ansikten har valt att uttala sig om den tragiska händelsen. 

Det blev mer eller mindre ramaskri när rapparen 1.Cuz publicerade en bild på sin Instagram med texten "En död polis är inte mer värd än en död förortsgrabb". 

Hans story fick snabbt spridning på sociala medier, och skapade en het debatt. I kommentarsfältet på 1.Cuz Instagram möts han nu av hårda kommentarer. Mer om det kan du läsa här.

En annan kändis som valt att uttala sig om det hela är tv-profilen Nina Glimsell, 27. Hennes inlägg har delats som en löpeld och hon har hyllats av många andra influensers efter sin text. 

"Folk har börjat tro att det är sexigt att delta i ett kriminellt gäng", skriver Glimsell. Bildkälla: ninaglimsell/Instagram

"Jag har blivit trött på musiken som bara handlar om våld, som är sexistisk mot kvinnor, hat mot polisen och gängkriminalitet etc. Folk har börjat tro att det är sexigt (spyr) att delta i ett kriminellt gäng, att gå omrking med vapen, vara aggressiv, otrevlig och inte visa respekt mot kvinnor. Tala ner och sjunga om kvinnor i sina texter som får unga killar att växa upp och tro att det är så man ska bete sig, skriver Nina och fortsätter: 

Nina Glimsell. Bildkälla: Stella Pictures

"Vi bor i det mest givmilda land när det kommer till skola, försäkringar, ekonomiskt stöd, jobb, utbildningar, förskolor, hälsa och sjukvård. Det finns inga ursäkter. Jag är själv uppvuxen med det värsta tänkbara men man väljer sin väg, speciellr här. Jag kommer för evigt att vara tacksam för att jag får bo här. Var det du med", avslutar hon. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!