Artisten Dua Lipa stäms för att ha lagt ut en  Instagrambild.
Artisten Dua Lipa stäms för att ha lagt ut en Instagrambild. - Foto: Jordan Strauss/TT & Joel C Ryan/TT.

Dua Lipa stäms på 1,3 miljoner kronor för Instagrambild

Världsstjärnan Dua Lipa stäms på 1,3 miljoner kronor för att ha lagt ut en paparazzibild på sig själv på Instagram. Företaget bakom stämningen menar att artisten aktivt försökt tjäna pengar på bilden.


Det brittiska stjärnskottet Dua Lipa, 25, har under de senaste åren kommit att bli en av världens kändaste artister. Hon har över 68 miljoner följare på Instagram, där hon dagligen delar med sig av sitt liv. 

Men nu stäms stjärnan för en Instagrambild som hon la ut den 7 februari 2019. Och det är ingen liten summa det handlar om. Enligt stämningsansökan ska den framgångsrika artisten ska betala hela 150,000 dollar, vilket motsvarar cirka 1,3 miljoner kronor. 

Anledningen till stämningen är att bilden är tagen av en paparazzifotograf, och att Dua Lipa inte har tillstånd att publicera den, rapporterar BBC. 

"Hon vet att hon tjänar pengar på bilden" 

Integral Images, som ligger bakom stämningsansökan, menar att Dua Lipa tjänar pengar på bilden, eftersom hon använder sin Instagram för att marknadsföra sin musik. De påstår att hon avsiktligen la upp bilden utan tillstånd, medveten om att hon skulle tjäna pengar på den. 

Företaget begär även en överenskommelse som hindrar Dua Lipa från att göra om samma sak i framtiden, enligt BBC. 

På bilden, som nu är raderad, står Dua Lipa i kön på en flygplats, med en stor hatt på huvudet. 

"Jag kommer leva under stora, fluffiga hattar tillsvidare", skrev stjärnan under bilden.

Bildkälla: Chris Pizzello/TT.

Fler stjärnor har blivit stämda

Lipa är inte den första artisten som stäms på pengar för att ha lagt ut paparazzibilder på Instagram. Gigi Hadid, Liam Hemsworth och Khloe Kardashian har varit i liknande situationer. 

2019 stämdes artisten Jennifer Lopez, 51, av företagen Splashy News och Picture Agency efter att hon publicerat en bild på sig själv och expojkvännen Alex Rodriguez på Instagram. Företagen la senare ner stämningsansökan, enligt BBC

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

1 timme sedan

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.