Programledaren Sanna Nielsen sätter ned foten mot näthatet.
Programledaren Sanna Nielsen sätter ned foten mot näthatet. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures och Ida Åkesson/Stella Pictures

Sanna Nielsen ryter ifrån mot näthatarna: "Det gör ont"

Programledaren Sanna Nielsen sätter ned foten mot näthatet. "Ena dagen har jag för höga klackar, nästa dag opassande klädsel och sen tar jag för mycket plats. Det finns alltid något fel", skriver hon i ett känslosamt inlägg på Instagram.


Den folkkära programledaren och artisten Sanna Nielsen, som just nu leder sin sjätte säsong av Allsång på Skansen, har tröttnat på de elaka och hatiska kommentarer hon får ta emot på sociala medier.

I ett inlägg på Instagram ifrågasätter 36-åringen varför hon inte får se ut, prata, sjunga eller skratta som hon vill.

"Ena dagen har jag för höga klackar, nästa dag opassande klädsel och sen tar jag för mycket plats. Det finns alltid något fel.", skriver hon. 

Sanna Nielsen: "Jag tar också åt mig"

Programledaren förklarar att hon i regel kan borsta av sig kommentarerna, men att de emellanåt tar hårt på henne.

"Jag tar också åt mig ibland. Oftast inte, men ibland händer det. Så jag antar att de som tycker det är viktigt att yttra sin åsikt om mig till mig blir lättade när de läser det här och förstår att det gör ont ibland, för det är väl det ni vill?", skriver hon.

Tackar följarna som istället sänder kärlek

I sitt inlägg uttrycker Sanna sin tacksamhet mot de som, i motsats till näthatarna, sänder kärlek åt hennes håll.

Foto: Jari Kantola/Stella Pictures

"Jag kan lova er att tårarna som fallit den senaste tiden torkar jag bort, tar till mig all kärlek som tack och lov är betydligt större och det är egentligen det som borde få den största platsen i det här inlägget och jag tackar från djupet av mitt hjärta", skriver programledaren.

Programledaren stöttas av vänner och kollegor

Kommentarsfältet fylls nu av stöd, kärlek och hejarop från främlingar såväl som vänner och kollegor. 

En av de som lämnat en kommentar är journalisten och programledaren Carina Bergfeldt som även hon sagt ifrån efter hatet hon fått utstå. Läs mer om det här.

Carina Bergfeldt. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

"Jag är så ledsen att folk beter sig som skit mot dig. Jag vet exakt hur det känns. Det är bajs. Och även om du redan egentligen vet det så säger jag det uppenbara", skriver hon och fortsätter:

"Du får skratta, klä dig, vara, sjunga, precis som du vill. Inte bara får. Du ska."

Även Tilde de Paula, Edward af Sillén och Marie Serneholt visar sitt stöd för Allsångsledaren. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

1 timme sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.