Hur mycket pengar tjänar egentligen artisten Peter Jöback?
Hur mycket pengar tjänar egentligen artisten Peter Jöback? - Foto: Stella Pictures och Magnus Liljegren/Stella Pictures

Peter Jöbacks lyxlön – och framgångarna i bolaget

Peter Jöback är en av Sveriges absolut mest folkkära artister och har en karriär som heter duga bakom sig. Kanske är det därför inte så förvånande att den hyllade 50-åringen också drar in mångmiljonbelopp varje år?


Ända sedan 1980-talet har Peter Jöback, 50, underhållit det svenska folket i musikaler, föreställningar och sångframträdanden. 

Som en av Sveriges allra mest älskade artister, med 40 år i branschen, tjänar man också en hel del, visar det sig.

Peter Jöbacks årslön: Över 2,5 miljoner kronor

Peter Jöback. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Under 2019 hade nämligen 50-åringen en årsinkomst som landade på otroliga 2 536 400 kronor. Därmed kunde han plocka ut en minst sagt bekväm månadslön på drygt 211 000 kronor.

Egna bolaget har miljontillgångar

I sitt bolag "Peter Jöback Productions Aktiebolag" finns det dessutom en hel del pengar att ta av. År 2020 beräknades tillgångarna i bolaget uppgå till 3 820 000 kronor.

Foto: Erik Simander/TT

Samma år omsatte man 1 455 000 kronor och hade en vinst på 403 000 kronor.

Det lönar sig att arbeta hårt inom svensk showbiz, med andra ord!

/
/
Senaste nytt

La la Gunilla trallade in på Svensktoppen

igår 16:54

Sven-Erik om sin drömkvinna: “Hon får gärna gilla...”

igår 16:03
Sven-Erik, 73, är med i säsong två av "Hotell romantik", där han och 27 andra seniorer dejtar. Nu avslöjar Sven-Erik hur hans drömkvinna är.

Allt om Vincent Ibrahimovic: Ålder, pappan och fotbollen

igår 15:43
Zlatans son Vincent Ibrahimovic har blivit omtalad i media efter att ha blivit medverkat i P15-landslagsuttagningen. Nyheter24 har tagit reda på allt man kan tänkas vilja veta om sonen – här kommer svaren.

Israel går med på att ändra Eurovision-bidrag

igår 15:16
Israel har gått med på att ändra texten i Eurovision-bidraget ”October rain” och tona ner referenserna till Hamas terrorattack den 7 oktober.

Kattis Ahlströms ärliga ord om SVT:s "Muren"

igår 11:32
Kattis Ahlström stormtrivs som programledare för SVT:s "Muren", men att spela in frågesportsprogrammet bjuder också på utmaningar, berättar hon för Nyheter24.

"The tourist" fick Dornan att återvända hem

igår 11:30
Manuset till “The tourist” var det galnaste Jamie Dornan någonsin läst. Därför tvekade han inte att tacka ja. Tv-serien om mannen som tappat minnet i Australien blev en sådan succé att det självfallet blev en säsong två – som den här gången utspelas i Dornans hemland Irland.