"Hennes historia går inte ens ihop", skriver ett misstänksamt fan på Twitter
"Hennes historia går inte ens ihop", skriver ett misstänksamt fan på Twitter - Foto: Chris Pizzello/Vilhelm Stokstad/TT​​

Fansens stöd till Bob Dylan – efter våldtäktsanklagelserna

En kvinna i Connecticut har polisanmält Bob Dylan för sexuella övergrepp som ska ha ägt rum under våren 1965. På Twitter backas stjärnan av sina fans, som inte anser att kvinnans tidslinje går ihop.


Den 13 augusti upprättade en 68-årig kvinna i Greenwich, Connecticut en polisanmälan mot världsstjärnan och Nobelprismottagaren Bob Dylan, 80.

Enligt anmälan ska Dylan ha utsatt kvinnan för upprepade sexuella övergrepp i hans lägenhet i New York. Under en sex veckor lång period ska stjärnan ha gett henne alkohol, droger och hotat att göra henne illa. 

Övergreppen ska ha inträffat mellan april och maj 1965, när den målsägande kvinnan bara var 12 år gammal.

Foto: Stella Pictures

"Det är för misstänksamt"

Till USA Today uppger en talesperson till Dylan att "de 56-åriga anklagelserna är osanna och kommer bli kraftigt försvarade". 

Stjärnan har inte kommenterat händelsen i dagsläget, men på Twitter backas han av skeptiska fans. 

Vissa anser att anklagelserna kommer alldeles för sent för att vara trovärdiga – andra riktar kritik mot kvinnans tidslinje, som de inte anser är rimlig.

"Hennes historia går inte ens ihop. Under tiden när det ska ha ägt rum, var han inte ens i landet eller på turné i andra stater. Jag vill tro kvinnor men det här är för misstänksamt", skriver en användare.

Vissa backar kvinnan

Andra har mer förståelse för att det tagit tid för kvinnan att komma ut med sin version av händelserna – som enligt anmälan ska ha orsakat henne ångest, förnedring och ekonomiska förluster.

"Jag blev sexuellt utnyttjad som barn. Det tog mig TRETTIOFEM ÅR att berätta för en enda själ--min terapeut. Jag har fortfarande inte berättat för någon (inklusive min terapeut) om detaljerna. Jag är 65 nu. Det känns som att jag dör varje gång jag ens tänker på det, och ännu värre är det att försöka prata om det", skriver en användare på Twitter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

1 timme sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.