När pandemin äntligen lugnat sig kom regeringskrisen – då trodde Henrik Dorsin att sommaren var förstörd
När pandemin äntligen lugnat sig kom regeringskrisen – då trodde Henrik Dorsin att sommaren var förstörd - Foto: Stina Stjernkvist/Lars Pehrson/SvD/TT

Henrik Dorsins känga till Nooshi Dadgostar (V): "Jävligt förbannad"

Som revyförfattare har Henrik Dorsin inte mycket till övers för Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar. Ett tag trodde han att hela sommaren skulle vara förstörd på grund av henne.


När Henrik Dorsin, Johan UlvesonVanna RosenbergLouise Nordahl och operasångaren Klas Hedlund skulle ha premiär för den "orgasmunderhållande" föreställningen "Scalarevyn" väntade man sig en succé.

Men det satte pandemin stopp för – efter bara tre föreställningar infördes nämligen den nya publikgränsen på åtta personer. 

Man tvingades därmed skjuta upp showen.

– Myndigheterna hade ju ingen aning om när vi skulle få öppna upp och vi började tänka på att vi kanske inte hade råd att ha kvar teatern. Men vi klarade oss, säger Michael Lindgren, regissör och en av Scalateaterns ägare, till Aftonbladet.

Henrik Dorsin och Michael Lindgren. Foto: Jessica Gow/TT

Trodde sommaren skulle vara förstörd

Men när pandemin äntligen såg ut att lugna ner sig gick Sverige in i en omfattande regeringskris. 

De första stegen mot att avsätta statsminister Stefan Löfven (S) tog Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar.

Då trodde Dorsin att hela sommaren skulle bli förstörd.

– Som svensk medborgare kan jag tycka en sak om henne, som revyförfattare blev jag jävligt förbannad, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Även om detta inte alls är en politisk revy, så finns det sådana inslag. Så det var skönt när det sedan blev ungefär status quo, vi behövde inte ändra i den jättefina sång som Stefan Löfven sjunger i revyn.

Ja, slutet gott, allting gott för Dorsin och gänget – som alltså inte tvingades skriva om delar av manuset strax innan premiär.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

1 timme sedan

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

2 timmar sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

2 timmar sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

2 timmar sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

2 timmar sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

3 timmar sedan
Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.