"Folk mobbas på nätet, jag tror inte folk förstår det"
"Folk mobbas på nätet, jag tror inte folk förstår det" - Foto: Stella Pictures/Instagram/alicestenlof

Alice Stenlöf bemöter följarnas hatstorm: "Folk är så taskiga"

Efter förra veckans vlogg där Alice Stenlöf berättade om en festkväll med Chris Brown såg följarna rött. Nu bemöter hon kritiken för första gången – och säger att de elaka orden gjort henne både ledsen och tom.


Influencern Alice Stenlöf, 25, har varit i rejält blåsväder under sommaren som gått. 

Tidigare i somras blev det ramaskri när hon reste utomlands med ett gäng tjejkompisar, trots att Världshälsoorganisationen nyligen gått ut med en generell reseavrådan på grund av pandemin.

Festade med Chris Brown

I förra veckan lade hon upp en vlogg där hon berättade om en festkväll med världsstjärnan Chris Brown. 

– Vi hamnade i en taxi med Chris Browns privata chaufför som körde oss hem till Chris. Chris möter oss sedan i dörren och säger "love your dress" och jag ba "love your song". Skittrevlig kille som bara ville dansa och sjunga. Han är precis som man tror att han är, berättar Alice i den nu bortklippta sekvensen.

Men han är å andra sidan dömd för misshandeln på exflickvännen Rihanna – och hennes positiva inställning till stjärnan fick följarna att reagera.

"Går bortom mitt förstånd hur man kan försvara någon eller halvt dyrka någon som uttryckt sig homofobiskt, transfobiskt och är ett misogynistic asshole. Skiter fullständigt i hur känd em människa är eller hur "Hollywood" dom är...", skriver en upprörd följare.

Foto: Skärmavbild/Youtube

"Folk mobbas på nätet"

I sin senaste vlogg berättar Alice att följarnas elaka kommenterar har gjort henne både ledsen och tom. 

– Ibland, rätt ofta, får jag kommentarer om allt som är negativt med mig, och vissa kvällar suger det röv, jag vill bara säga det. Och ord kan göra så mycket ondare än man tänker att det gör, säger hon.

– Folk mobbas på nätet, jag tror inte folk förstår det, fyller vännen Ida i. 

Förstår viss kritik

Alice säger att hon har förståelse för viss kritik och respekterar att det hon säger och gör granskas i och med det yrke hon valt. 

Men "folk är taskiga mot varandra på sociala medier generellt", menar hon – och det tolererar hon inte:

– Det finns absolut inget utrymme för missförstånd eller misstag, utan folk är så hungriga på att granska någon, säger Alice i vloggen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

1 timme sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.