Edvin Ryding
Edvin Ryding spelar huvudrollen i Young Royals. - Foto: Stella Pictures.

Edvin Ryding öppnar upp om psykisk ohälsa: "Vissa dagar är värre än andra"

På söndagsmorgonen gästade Young Royals-aktuella Edvin Ryding Nyhetsmorgon. Han berättar både om sina tankar kring sexualitet, psykisk ohälsa och att växa upp i en "vuxen miljö".


Edvin Ryding, 18, har blivit en av Sveriges mest aktuella skådespelare sedan serien Young Royals kom ut på Netflix. Han har över en miljon följare på Instagram och var han än går träffar han på fans. 

På söndagsmorgonen gästade Edvin Nyhetsmorgon i TV4 för första gången. Där delar han med sig av sina tankar och erfarenheter kring sexualitet, psykisk ohälsa och att börja arbeta som skådespelare redan som femåring. 

Edvin Rydings ord om rollen som prins Wilhelm

Edvin Ryding berättar att något som lockade honom till att spela rollen som prins Wilhelm i Young Royals var att hans sexualitet inte är fastslagen eller uttalad. 

– Jag tycker inte man ska behöva sätta en etikett så sin sexualitet, det är samhället som kräver att man ska göra det, säger Edvin Ryding i Nyhetsmorgon. 

Edvin Ryding och Omar Rudberg i Young Royals. Bildkälla: Stella Pictures.

Edvin Ryding: "Vissa dagar är värre än andra"

Edvin Ryding öppnar även upp om sina erfarenheter med ångest och panikångest. 18-åringen berättar att han kunnat använda sina egna erfarenheter i rollen som prins Wilhelm. 

Edvin förklarar att hans tidigare flickvän hjälpte honom när han mådde dåligt och uppmanade honom att börja prata med en psykolog, vilket han gjorde. Idag mår han bättre, förklarar han.

– Vissa dagar är värre än andra, säger Edvin Ryding i Nyhetsmorgon. 

Tvingades växa upp tidigt

Edvin Ryding fick sin första skådespelarroll redan som femåring, i filmen "Mannen under trappan". Det skedde av en ren slump, men sedan dess har Edvins skådespelarkarriär fortsatt. 

Han har bland annat medverkat i "Gåsmamman" och "Fröken Frimans krig". 

Edvin förklarar att även om han mår som bäst när han befinner sig på en filminspelning, så har det inneburit att han behövde bli vuxen och ta ansvar tidigt. 

– Jag har nog behövt växa upp snabbare än andra i min ålder, säger Edvin Ryding i Nyhetsmorgon

Edvin Ryding spelar huvudrollen i Young Royals. Bildkälla: Stella Pictures.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!