Foto: www.stellapictures.se
Foto: www.stellapictures.se

Så mycket pengar tjänar Mello-programledaren Oscar Zia

Lördagen den 5 februari debuterar Oscar Zia som ensam programledare i Melodifestivalen 2022. Han har många strängar på sin lyra – och frågan är såklart om det syns på kontot?


När Melodifestivalen 2022 drar igång den 5 februari är det ingen mindre än  Oscar Zia, 24, som leder tv-tittarna genom kvällen.

Den skånskfödde artisten fick sitt genombrott i The Voice 2012, och har efter det medverkat i Melodifestivalen tre gånger. Sin bästa placering fick han 2016 med låten "Human", då han kom på andra plats.

I Melodifestivalen 2021 programleddes turnéns andra deltävling av Oscar Zia och Anis Don Demina. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vad jobbar Oscar Zia med till vardags?

När Oscar Zia inte programleder Mello jobbar han som låtskrivare och artist. De senaste åren har Oscar gjort mer musik på svenska, med låtar skriva tillsammans med bland andra, Linnea Henriksson, 34,  Annika Norlin, 43, och Miss Li, 39.

Han är även radiopratare i P3, ofta tillsammans med den ack så folkkära kollegan Hanna Hellquist. 

Tidigare i år gjorde han sin skådespelardebut i Nour El Refais, 33, serie "Skitsamma" som har släppts på Discovery+.

Så ja, att säga att Oscar Zia har många strängar på sin lyra är inte att överdriva. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Så hög är Oscar Zias månadslön

Under inkomståret 2020 hade Oscar en fastställd förvärvsinkomst på 391 275 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. 

Fördelat lika på årets 12 månader gav det honom en månadslön på 32 606 kronor. 

Oscar Zia är verksam i två företag

Oscar Zia är också verksam i två företag, som han driver med sin familj. 

Bolagen har omsättningar på 1 732 000 och 383 000 kronor vardera, och tillgångar på 838 000 och 204 000 kronor vardera.  

/
Senaste nytt

Eilish kommer ut: var det inte uppenbart?

Kiss gör som Abba – blir avatarer

3 timmar sedan
Rockbandet Kiss förvandlar sig som första amerikanska band till avatarer. Artistveteranerna tar det digitala klivet i samarbete med det svenska företaget Pophouse Entertainment Group, som också ligger bakom Abbas avatarturné "Abba the voyage".

"Suits" återuppstår – i Los Angeles

igår 22:24
Samma energi och lika snygga människor som i originalet. Det utlovas när fler detaljer börjar sippra ut om en "Suits"-spinoff som ska utspelas i Los Angeles.

Harry Potter-bok kan vara värd 800 000 kronor

igår 19:14
Den första brittiska utgåvan av ""Harry Potter och de vises sten" från 1997 ska aktionernas ut. Slutbudet väntas landa på motsvarande 500 000–800 000 kronor, rapporterar BBC.

Gunilla Perssons känga till Fröken Snusk: “Fy fy fy”

igår 15:23
Gunilla Persson och Fröken Snusk är båda klara för att delta i Melodifestivalen 2024. I en intervju med Aftonbladet får Gunilla Persson frågan om vad hon känner för att tävla mot Fröken Snus.

Bianca Ingrosso tvingas lämna det egna eventet – på grund av…

igår 14:32
I helgen har Bianca Ingrosso och Lovisa Worge en pop-up butik för Ani Jewels. Men på grund av familjeomständigheter kan Bianca Ingrosso bara vara där i två timmar.