Carina Bergfeldt
Carina Bergfeldt svarar på kritikstormen. - Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT & Mark Andries/TT.

Carina Bergfeldt svarar på kritikstormen: "Jag tabbade mig"

Det har stormat kring Carina Bergfeldt på senaste. Kritiken har handlat om allt ifrån insamlingen till Svenska Afghanistankommittén till reklam för en kommande Bamsefilm. Nu svarar Carina på kritiken.


Carina Bergfeldt, 41, är en hyllad journalist och programledare. Tidigare i år fick hon till och med sin egna Talk Show på SVT och på Instagram följs hon av över 170 tusen personer. 

Men under senaste tiden har en hel del kritik riktats mot Carina, bland annat från SVT. Detta efter att hon, med hjälp av sina följare på Instagram, samlat in över en miljon kronor till Svenska Afghanistankommittén.

I Medierna i P1 förklarar Carina att hon hade gråtit en hel helg efter hennes sons namngivning, och att hon ville rädda alla världens barn. Hon förklarar samtidigt att hon "tabbade sig". 

Efter insamlingen förklarade Anne Lagercrantz, divisionschef för SVT Nyheter, att Carina inte längre "står fri" att i framtiden bevaka Afghanistan, biståndsfrågor samt Svenska Afghanistankommittén, vilket Nyheter24 tidigare skrivit om. 

– Jag förstår dem. Jag som SVT-medarbetare skulle inte ha skrivit ett inlägg där jag uppmanar människor att skänka 57 kronor till en organisation. Det är inte min roll att göra det, säger hon i Medierna i P1. 

Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT.

"Jag har gått SVT:s etikkurs" 

Bara en vecka efter stormen tog en ny storm fart. Detta efter att Carina publicerat en bild på Instagram från en fest där bland annat C-ledaren Annie Lööf och Mona Sahlin närvarade. Detta rörde upp ytterligare ifrågasättande kring SVT:s opartiskhet. 

Carina svarade då på kritiken på Instagram. 

”Jag har gått SVT:s etikkurs. Den säger inget om att man inte får umgås med andra kvinnor”, skrev hon. 

I Medierna i P1 står Carina fast vid att hon inte brutit mot några regler genom att gå på tillställningen. 

– Jag tror inte man blir en bra journalist av att isolera sig helt ifrån andra människor. Om jag är på en tillställning och det är en person där vill jag tro att jag kan småprata med den personen i tio minuter och sen gå ut och göra mitt jobb, säger hon.

Anklagas för reklam för Bamsefilm

Inte nog med det, slutligen har Carina även fått kritik som menar på att hon gjort reklam för den nya Bamsefilmen ”Bamse och vulkanön", där hon gör rösten till karaktären ”Carina Mullvad”.

I Medierna i P1 förklarar Carina nu dock att hon inte tagit emot några pengar för filmen, samt att SVT, som är delägare och samproducent, gett sitt godkännande.

– Jag förstår inte varför det skulle vara så upprörande, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

1 timme sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.