Edvin Ryding har fans över hela världen efter framgångarna med "Young Royals".
Edvin Ryding har fans över hela världen efter framgångarna med "Young Royals". - Foto: Jari Kantola/Stella Pictures och Fredrik Sandberg/TT

Edvin Ryding om kändisskapet utomlands: "Helt sanslöst"

Skådespelaren Edvin Ryding, 18, har genom sin medverkan i Netflix-serien "Young Royals" fått fans över hela världen – och det märks i inkorgen på Instagram.
– Det kan komma in hundratals meddelanden i minuten, säger han.


När Netflix-produktionen "Young Royals" hade premiär i juli i år tog den hela Sverige med storm. 

Men tv-seriens stora framgångar har också sträckt sig utanför landets gränser, vilket huvudrollsinnehavaren Edvin Ryding, 18, verkligen blivit varse om.

Edvin Ryding om internationella fansen

Sedan premiären har antalet fans utomlands bara vuxit sig starkare, och inte sällan hör de av sig till Edvin eller Omar Rudberg, 22, som även han axlar en stor roll i serien.

– Det är konstigt att det är folk från typ Guatemala eller Franska Guinea som är intresserade av mig, säger Edvin till Expressen och fortsätter:

Edvin Ryding och resten av Young Royals-gänget. Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Utanför TV4 träffade jag ett gäng som hade snackat ihop sig på Twitter för att åka till Stockholm. De här människorna kom från Frankrike, Italien Portugal, någon var också från Moçambique och Sydafrika. Vilket är helt sanslöst att de kom till Sverige och hoppades på att få träffa mig eller Omar. 

"Hundratals meddelanden i minuten"

Inte nog med att Edvins grannar uppmärksammat honom på att vissa fans väntat utanför hans hem – hans inkorg i sociala medier svämmar också över.

– Det kan komma in hundratals meddelanden i minuten. Jag försöker läsa en del, men det är omänskligt att läsa allt. Alla skriver så fint om Young Royals, Fröken Friman och Gåsmamman. Det klart det kan bli stressigt, men det går över, säger 18-åringen till tidningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!